Aarne Aktan

Ammattiurani on hieman epätyypillinen ja jakaantuu toistaiseksi kolmeen vaiheeseen. Aloitin it-yrittäjänä 90-luvun puolivälissä perustamalla Quartal Oy:n opiskelukavereiden kanssa. Quartal myytiin osissa kilpailijoille sekä pääomasijoittajalle, jonka jälkeen siirryin Talentumin toimitusjohtajaksi. Tässä tehtävässä toimin 2011 -2016, ja opin valtavasti niin liikkeenjohtamisesta kuin pörssiyhtiön vetämisestä. Talentum myytiin Alma Medialle ja sen jälkeen vedin muutaman vuoden reipasta terveydenhuollon palveluyhtiötä Pihlajalinnaa, jossa lopetin joulukuussa 2017.

Hallituskokemusta minulle on kertynyt niin lukuisten pörssiyhtiöiden hallituksista kuin yksityisesti omistetuista yhtiöistä. Tällä hetkellä toimin Trainers’ Housen hallituksen puheenjohtajana sekä Solteq Oyj:n hallituksen rivijäsenenä.

Intera Partnersiin tulin mukaan kesäkuussa 2016 liittymällä kolmannen rahaston hallitukseen. Haluan edesauttaa sekä Interaa että kohdeyhtiöitä saamaan aikaiseksi merkittäviä menestystarinoita suomalaisessa yrityskentässä.

Sitowise

Sitowise on suurin suomalainen talonrakentamisen ja infrarakentamisen konsulttiyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen kattavan rakentamisen suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaalisten palveluiden kokonaisuuden. Sitowisen tavoitteena on luoda liikenteeseen, infraan ja rakennuksiin parhaat ja turvalliset puitteet sujuvalle arjelle. Alan ajatusjohtajana Sitowise haluaa määritellä uudelleen, luoda ja toteuttaa sitä muutosta, jota tulevaisuuden yhteiskunnat tarvitsevat. Insinöörien, sovelluskehittäjien ja muiden ammattilaisten yhteistyöllä yhtiö vastaa asiakkaiden monipuolisiin tarpeisiin.

Sitowise syntyi Interan myötävaikutuksella vuonna 2017 kun alan kotimaiset yhtiöt Sito ja Wise Group yhdistyivät. Sitowise on kasvanut vahvasti Suomessa ja Ruotsissa sekä orgaanisesti että yrityskauppojen kautta. Yhtiö listautui Helsingin pörssin päälistalle vuonna 2021.

Sitowise tarjoaa palveluita Suomessa ja Ruotsissa liittyen kiinteistöihin ja rakennuksiin, infrastruktuuriin ja digitaalisiin ratkaisuihin.