Mikeva

Mikeva tarjoaa laadukkaita ja turvallisia kuntoutus-, hoiva- ja asumispalveluja mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille ja vanhuksille sekä erityistukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Mikevan tärkein asiakasryhmä on kunnat.

Mikeva kasvoi Interan omistuksessa yhdeksi Suomen suurimmista yksityisistä sosiaalialan palveluntuottajista. Vuonna 2012 yhtiö operoi eri puolilla Suomea 63 palvelukotia, joissa paikkoja oli noin 1 200 asukkaalle. Mikevan liikevaihto vuonna 2011 oli 45 miljoonaa euroa. Yhtiö työllisti yli 1 000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Mikeva myytiin G Square Capital I -rahastolle kesäkuussa 2012.

Intera irtautuu sijoituksestaan hoivapalveluyhtiö Mikeva Oy:ssä

Suomen suurimpiin asumis- ja hoivapalveluita tarjoaviin yrityksiin kuuluva Mikeva Oy on siirtynyt G Square Capital I -rahaston ja toimivan johdon omistukseen 27.6.2012. Rahastoa hallinnoiva G Square on ranskalainen pääomasijoitusyhtiö, joka on keskittynyt sijoituksiin eurooppalaisiin terveydenhuolto- ja hoivapalvelualan yrityksiin. Kaupan yhteydessä Intera Fund I Ky irtautuu omistuksestaan Mikevassa kokonaisuudessaan.

Interan toimitusjohtaja Tuomas Langin mukaan rahaston sijoitus Mikevaan on ollut onnistunut. ”Mikevan toimintaa on kehitetty ja kasvatettu määrätietoisesti Interan omistusaikana ja yhtiöllä on erinomaiset edellytykset jatkaa kasvuaan myös tulevaisuudessa uudessa omistuksessa.”

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että uusi omistaja on sitoutunut Mikevan pitkäjänteiseen kehittämiseen. G Squaren kautta pääsemme hyötymään kansainvälisestä kehitystiimistä, jolla on laajaa kokemusta ja osaamista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista myös muissa Euroopan maissa. Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutuksia työntekijöidemme asemaan. Meillä on vakaa aikomus jatkaa valtakunnallista kasvuamme.” toteaa Mikevan toimitusjohtaja Petri Pitkäranta.

Mikeva on tuottanut sosiaali- ja hoivapalveluita vuodesta 1987. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Lisätietoja antavat:
Tuomas Lang, toimitusjohtaja, Intera Partners Oy, puh. 040 545 1240
Petri Pitkäranta, toimitusjohtaja, Mikeva Oy, puh. 044 7800 600

Intera divests care service provider Mikeva

Mikeva, one of the leading social care service providers in Finland, has been acquired by G Square Capital I together with Mikeva’s management on June 27th, 2012. G Square is a Paris-based private equity firm dedicated to investing in European social and healthcare companies. In connection with the transaction, Intera Fund I divests all its holdings in Mikeva.

According to Intera’s Managing Partner Mr Tuomas Lang, investment in Mikeva has been a successful one. “During Intera’s ownership period, Mikeva has grown significantly and its business has been developed decisively. The company is in a good position to continue its growth under the new ownership.”

“We are very pleased to have a new owner who is committed to the long-term development of Mikeva. Through G Square, we will benefit from a professional and international development team with extensive experience and know-how in healthcare services across Europe. The change of ownership has no impact on our employees’ position. We have a firm objective to continue our growth as a nationwide service provider.” comments Mikeva’s CEO Mr Petri Pitkäranta.

Mikeva has provided social and care services since 1987. The company is headquartered in Vantaa, Finland.

For more information:
Tuomas Lang, Managing Partner, Intera Partners Oy, tel. +358 40 545 1240
Petri Pitkäranta, Managing Director, Mikeva Oy, tel. +358 44 7800 600