HögforsGST

HögforsGST on kotimainen korkeatasoisten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien suunnitteluun, valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin erikoistunut yritys ja Pohjoismaiden johtava lämmönjakokeskustoimittaja, jonka tehtävänä on vähentää kiinteistöjen energiahävikkiä ja samalla pienentää tehokkaasti elämisen kustannuksia sekä lämmityksestä ja jäähdytyksestä koituvia kasvihuonekaasupäästöjä. Energiatehokkaille ja älykkäille lämmitys- ja jäähdytysratkaisuille on kasvava tarve, sillä valtaosa kiinteistöissä käytettävästä energiasta kuluu lämmitykseen, joka on yksi suurimmista kasvihuonekaasupäästöjen lähteistä ja samalla yksi suurimmista menoeristä.

Intera Partners liittyi keväällä 2022 yhtiön uudeksi omistajakumppaniksi energiamurroksen aikana, jolloin energiatehokkuuteen liittyvät ratkaisut ovat ajankohtaisempia kuin kenties koskaan. Tavoitteena on yhdessä nykyjohdon ja avainhenkilöiden kanssa vauhdittaa entisestään yhtiön kasvua ja erityisesti älykkäiden lämmitysjärjestelmien sekä hybridiratkaisujen kehitystä. Yhtenä yhtiön tavoitteena on myös saada entistä suurempi jalansija kansainvälisiltä markkinoilta, josta valtaosa sen liikevaihdosta jo nyt tulee.

Kiinteistönomistajia, isännöitsijöitä, energiayhtiöitä, LVI-suunnittelijoita ja urakoitsijoita palveleva HögforsGST valmistaa kaikki tuotteensa tehtaallaan Leppävirralla, missä myös yhtiön pääkonttori sijaitsee. Yhtiö mahdollistaa modernien järjestelmiensä käyttöönoton niin energiaremonttia kaipaavissa kuin uusissa rakennuksissa, ja jokainen ratkaisu mitoitetaan kiinteistökohtaisesti. HögforsGST:llä on kattava myyntiverkosto ympäri Suomen sekä tytäryhtiöt Ruotsissa ja Norjassa. ​Vuonna 2021 yhtiö työllisti yhteensä 140 henkeä, joista yli sata Leppävirralla, ja sen liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa.

Liittyvät uutiset

Intera sijoittaa suomalaiseen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmätoimittajaan HögforsGST:hen

29.03.2022

Järjestelyn myötä Interasta tulee omistajakumppani yhtiössä, jonka ratkaisut auttavat kiinteistöjä parantamaan energiatehokkuuttaan. HögforsGST on kotimainen Leppävirralla toimiva korkeatasoisten lämmitys- ja...

Lue lisää