Intera sijoittaa suomalaiseen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmätoimittajaan HögforsGST:hen

29.03.2022

Järjestelyn myötä Interasta tulee omistajakumppani yhtiössä, jonka ratkaisut auttavat kiinteistöjä parantamaan energiatehokkuuttaan.

HögforsGST on kotimainen Leppävirralla toimiva korkeatasoisten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien suunnitteluun, valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin erikoistunut yritys ja Pohjoismaiden johtava lämmönjakokeskustoimittaja. HögforsGST:n tehtävä on vähentää kiinteistöjen energiahävikkiä ja samalla pienentää tehokkaasti elämisen kustannuksia sekä lämmityksestä ja jäähdytyksestä koituvia kasvihuonekaasupäästöjä.

Intera tunnisti HögforsGST:n asiantuntemuksen ja osaamisen toimia markkinassa, joka on suurten muutosten keskellä niin yksittäisten kiinteistönomistajien kuin koko lämpöjärjestelmän näkökulmasta.

”Energiatehokkuuteen liittyvät ratkaisut ovat ajankohtaisempia kuin ehkä koskaan. Lämmitys ja jäähdytys ovat kiinteistöjen yksi suurimmista menoeristä. Energian hinnannousu lisää entisestään tarvetta pitää asumisen kustannuksia kurissa ja samalla uusia ratkaisuja tarvitaan myös taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. HögforsGST auttaa sekä pienentämään kustannuksia että rakentamaan kestävämpää maailmaa, tällaiseen yhdistelmään on ilo lähteä mukaan”, Interan osakas Tuomas Sarkola sanoo.

HögforsGST:n laadukkaat lämmitysjärjestelmät parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta – säästämällä energiaa pienennetään myös kasvihuonekaasupäästöjä. Hybridijärjestelmät puolestaan edistävät mahdollisuuksia hyödyntää erilaisia uusiutuvan energian lähteitä kuten hukkalämpöä kiinteistöjen lämmityksessä ja jäädytyksessä.

Intera haluaa tarjota HögforsGST:lle mahdollisuuksia lisätä investointeja tuotekehitykseen sekä yhteistyössä nykyjohdon ja avainhenkilöiden kanssa auttaa yhtiötä kehittymään seuraavalle tasolle niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

”Me olemme kehittäneet ratkaisuja energiahävikin vähentämiseen jo vuosikymmeniä ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme nyt Interan kumppaniksi lisäämään panostuksia kasvuumme ja tuotekehitykseemme. Yhdessä Interan kanssa voimme kehittää ratkaisuistamme entistä parempia vastaamaan kestävän energiankulutuksen tarpeisiin. Samalla viemme koko lämpöalaa eteenpäin kohti kestävämpää tulevaisuutta”, HögforsGST:n toimitusjohtaja Antti Hartman sanoo.

Yhtiön muita omistajia ovat sen avainhenkilöt, jotka myös jatkavat työtään yhtiön palveluksessa. Yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta HögforsGST:n olemassa oleviin asiakassopimuksiin tai nykyiseen henkilöstöön.

 

Lisätietoja:

Tuomas Sarkola
osakas, Intera Partners
tuomas.sarkola@interapartners.fi
+358 40 845 6493

Antti Hartman
toimitusjohtaja, HögforsGST
antti.hartman@hogforsgst.com
+358 400 738 325

 

Intera on suomalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen. Intera hallinnoi kolmea aktiivista rahastoa, joiden pääomien yhteismäärä on 785 miljoonaa euroa. Rahastoissa on yhteensä 10 portfolioyhtiötä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on 900 miljoonaa euroa ja jotka työllistävät tällä hetkellä yhteensä 11 000 henkilöä.

HögforsGST Oy on suomalainen, korkeatasoisten lämmitys- ja jäähdytysratkaisujen valmistukseen, myyntiin ja markkinointiin erikoistunut yritys. Olemme Pohjoismaiden johtava lämmönjakokeskustoimittaja, jonka kehittämät modernit Fiksu- ja HybridHEAT-lämmitysratkaisut vähentävät lämmityksen päästöjä ja kustannuksia. Valmistamme kaikki tuotteemme Suomessa Leppävirran tehtaallamme, missä myös pääkonttorimme sijaitsee. Yrityksellämme on kattava myyntiverkosto ympäri Suomen sekä tytäryhtiöt Ruotsissa ja Norjassa. Työllistämme yhteensä 140 alan ammattilaista ja merkittävä osuus 30 miljoonan euron liikevaihdostamme tulee viennistä.