Sitowise listautui Helsingin pörssiin

25.03.2021

Pohjoismainen rakennetun ympäristön asiantuntija- ja digitalo Sitowise listautui menestyksekkäästi Helsingin pörssin päälistalle. Intera on ollut rakentamassa voimakkaasti kasvanutta Sitowiseä viiden vuoden ajan ja jatkaa edelleen yhtiön merkittävänä osakkeenomistajana pörssilistauksen jälkeen. Listauksen yhteydessä yhtiö sai yhteensä yli 9 000 uutta osakkeenomistajaa, joihin kuuluu laaja joukko merkittäviä kansainvälisiä ja kotimaisia instituutioita sekä yli 800 työntekijäomistajaa.  

Sitowise syntyi Interan johdolla vuonna 2017 ja on kasvanut Suomessa ja Ruotsissa aktiivisella ja onnistuneella rekrytoinnilla sekä yrityskaupoilla, joilla on saatu mukaan alan parhaat yrittäjät ja tekijät. Joka päivä Sitowisen yli 1 900 eri alojen asiantuntijaa yhdistävät voimansa, jotta liikenne, infra ja rakennukset tarjoaisivat parhaat puitteet turvalliselle ja huolettomalle arjelle. Sitowise haluaa nostaa älykkyyden ja vastuullisuuden rimaa, ja siksi yhtiön visiona on olla vastuullisin kumppani hyvinvoivan elinympäristön kehittämisessä.

Pörssilistauksen yhteydessä Sitowise keräsi noin 75 miljoonan euron bruttovarat ja lisäksi Intera ja eräät muut osakkeenomistajat myivät osakkeita noin 86 miljoonan euron arvosta. Yhtiön markkina-arvo pörssilistautumisen yhteydessä oli noin 288 miljoonaa euroa. Sitowisen omistajien joukkoon liittyvät merkittävät suomalaiset ja kansainväliset instituutiot kuten Ilmarinen, EVLI, Lannebo Fonder, Didner & Gerge, Capital World Investorsja Paradigm Capital. Osakeanti sai laajaa kansainvälistä kiinnostusta ja ylimerkittiin. Listautumisen jälkeen yli puolet Sitowisen henkilöstöstä omistaa yhtiön osakkeita.

”Menestyksekäs pörssilistaus on Sitowiselle merkittävä välietappi yhteisen arvonluontistrategian toteuttamisessa. Erittäin laaja joukko sitowiseläisiä on sitoutunut yhtiöön omistuksen kautta, mikä on osoitus vahvasta partnership-kulttuurista yhtiössä”, kommentoi Interan osakas Tomi Terho, joka jatkaa Sitowisen hallituksen jäsenenä listautumisen jälkeen.