Intera irtautuu Rototecista

04.05.2021

Intera Fund II irtautuu Rototec Groupista, Euroopan suurimmasta geoenergiaratkaisujen tarjoajasta. Uusi pääomistaja on ruotsalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö Formica Capital.

Rototec on markkinajohtaja keskikokoisten ja suurten kiinteistöjen geoenergiaratkaisuissa. Sillä on Euroopan suurin geoenergian porauskalusto, joka sijaitsee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Rototec tarjoaa kattavan palveluvalikoiman konsultoinnista ja geoenergiajärjestelmien suunnittelusta niiden käyttöönottoon.

Vuonna 2007 perustettu Rototec on kasvanut viime vuosina yrittäjähenkisyyden, orgaanisen kasvun ja aktiivisen yritysjärjestelystrategian avulla nopeasti ja kannattavasti. Vuonna 2020 Rototecin liikevaihto oli 51 miljoonaa euroa ja sillä oli ~100 työntekijää.

”Olemme onnistuneet kasvattamaan Rototecin vuoden 2014 jälkeen yhdeksi Pohjoismaiden johtavista yrityksistä uusiutuvan energian alalla. Haluan kiittää Rototecin johtoa erinomaisesta työstä ja sitoutumisesta, joiden ansiosta yhtiö on kehittynyt nykytilanteeseensa. Tällä hetkellä Formica Capital on erittäin hyvä omistaja viemään Rototecin seuraavaan kasvuvaiheeseensa”, toteaa Interan osakas Juhana Kallio.

Formica Capital on Olsson Erikssonin suvun vuonna 2018 perustama ruotsalainen sijoitusyhtiö, joka keskittyy pitkän aikavälin sijoitusnäkymiin. Se hakee tuloksia painottamalla vahvasti kestävyyttä ja vastuullisuutta niin sijoitusvalinnoissaan kuin aktiivisessa omistajuusmallissaan. Rototec on Formican neljäs yritysosto, joka liittyy uusiutuvaan energiantuotantoon.

”Saamme Formicasta pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, jonka kokemus vahvojen yhtiöiden rakentamisessa ja energia-alalta ovat meille todellinen vahvuus. Formica luottaa kestäviin energiajärjestelmiin ja keskittyy vaikutuksiin ja vastuullisuuteen, mikä on täysin linjassa omien arvojemme ja tulevaisuuskäsityksemme kanssa. Näemme yhteistyössä paljon mahdollisuuksia, jotka auttavat jatkamaan Rototecin vahvaa kehitystä”, sanoo Rototec-konsernin toimitusjohtaja Alexej von Bagh.

 

Lehdistötiedote 4.5.21

 

Lisätietoja:

 Juhana Kallio, Osakas, Intera Partners

juhana.kallio@interapartners.fi

 

Rototec-konserni

Rototec on Euroopan suurin geoenergiaratkaisujen toimittaja ja alan innovatiivinen edelläkävijä. Geoenergia on maasta saatavaa uusiutuvaa energiaa. Geoenergialla voi lämmittää ja viilentää kaikenkokoisia kiinteistöjä. Rototecin kokonaisvaltainen konsepti kattaa koko prosessin konsultoinnista ja geoenergiajärjestelmien suunnittelusta niiden käyttöönottoon. Rototec-konserni perustettiin vuonna 2007, ja se toimii Pohjoismaissa. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 51 miljoonaa euroa. www.rototecgroup.com