Renta Group – uusi suomalainen rakennuskonevuokraamo

20.04.2016

Renta Groupin synnyn taustalla on useita henkilöitä, joilla on pitkä kokemus toimialalla sekä rakennussektorilla kokenut pääomasijoittaja.

Renta Group Oy tarjoaa laajan valikoiman rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauspalveluita. Yhtiö palvelee niin yritys- kuin yksityisasiakkaita paikallisten vuokraamojensa kautta. Yritysostojen kautta yhtiöllä on jo vankka jalansija teline- ja sääsuojaus- sekä työmaatilojen vuokrausmarkkinoilla pääkaupunkiseudulla. Jatkossa tarkoitus on laajentaa toimintaa muualle Suomeen ja luoda maanlaajuinen vuokraamoverkosto.

Hankkeen takana on vahva toimialan tuntemus. Toimitusjohtajana on aloittanut Kari Aulasmaa, joka ennen edellistä tehtäväänsä Inspectan konsernijohtajana ehti tehdä pitkän uran Ramirent-konsernissa. Yhtiön hallituksessa toimialan tuntemusta edustavat kansainvälisestikin konevuokrauksen uranuurtajiin lukeutuva kauppaneuvos Erkki Norvio ja Kari Kallio, molemmat entisiä Ramirentin konsernijohtajia. Juhani Kattilakoski puolestaan edustaa alan huippuosaamista teline- ja sääsuojaustoiminnassa.

Uskomme, että markkinoilla on tilaa yrittäjähenkiselle, innovatiiviselle ja paikallisesti toimivalle konevuokraajalle. Tarkoituksena on luoda asiakkaille uusi ja mielenkiintoinen vaihtoehto. Odotamme innolla, että pääsemme kehittämään uuden yrityksemme toimintaa yhdessä asiakkaidemme kanssa”, sanoo Kari Aulasmaa.

Uuden yhtiön luomista on osaltaan tukenut kotimainen pääomasijoittaja Intera Partners, joka vaikuttaa pääomistajana ja kasvun rahoittajana. Interalla on merkittävää kokemusta toimialajärjestelyistä ja kasvuyrityksistä rakennussektorilla esimerkiksi Constin, Kreaten, Rototecin, Normekin ja Deleten kautta. Yritys- ja liiketoimintakauppojen kautta uuden yhtiön perustana toimivat pääkaupunkiseudun johtava teline- ja sääsuojausalan yritys Telinekymppi sekä työmaatilojen vuokrausta harjoittava Jasoca. Kehä-Koneen osto toi mukanaan vuokraamokonseptin, jota on tarkoitus hyödyntää maanlaajuisen verkoston rakentamisessa. Kaikkien näiden toimijoiden ammattitaitoinen henkilöstö ja omistajat siirtyvät Renta Groupin palvelukseen.

Renta Group tavoittelee toimintansa huomattavaa kasvattamista jo ensimmäisenä toimintavuonna, ja sen suunnitelmissa onkin perustaa Suomeen noin 12 paikallisen kalustovuokraamon verkosto. Samaa kasvutahtia on tarkoitus jatkaa myös seuraavana vuonna.

Renta Group:n vuokraamoissa yhdistyvät moderni kalustovalikoima sekä alan parhaiden ammattilaisten osaaminen. Toimintamalli perustuu asiakasta lähellä olevaan palveluun ja laajaan vuokraamoverkostoon.

Tavoitteenamme on hyödyntää uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia. Yhtä lailla haluamme myös kohdata asiakkaitamme kasvotusten vuokraamoissamme sekä työmailla ympäri Suomen”, Kari Aulasmaa toteaa.

 

Lehdistötiedote 22.04.2016

Kauppalehti: Uusi toimija myllää konevuokrausalaa