Kamux valittiin Vuoden kasvunrakentaja –kilpailun voittajaksi

15.04.2016

Suomen pääomasijoitusyhdistys ry:n järjestämän Vuoden kasvunrakentaja –kilpailun voittajaksi valittiin tänä vuonna Kamux-konserni. Kamux pyrkii jatkamaan vahvaa kasvuaan ja lisäämään markkinaosuuksiaan Suomen, Ruotsin ja Saksan markkinoilla.

”On hienoa nähdä kansainvälistyviä kasvutarinoita myös perinteisillä toimialoilla. Markkinamahdollisuuksia kannattaa etsiä Kamuxin tavoin vakiintuneemmilta toimialoilta”, kommentoi voittajavalintaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja Teddie Wardi Atomicolta. Tuomaristossa Karoliina Jarenkon hurmasi Kamuxin konsernijohtaja Juha Kalliokosken mieletön intohimo ja palo kasvun rakentamiseen. ”Taito innostaa ja kannustaa myös henkilökunta parhaisiin suorituksiin on onnistunut Kamuxin konseptissa”, kommentoi Filosofian Akatemian Jarenko.

Pääomasijoittaja Intera Partners Oy lähti vuonna 2011 Kamuxin kumppaniksi kasvun vauhdittajaksi ja Euroopan markkinoiden valloittamiseksi. “Loimme Kamuxille yhteisen vision, jossa avainasemassa oli kansainvälinen laajentuminen ja suunnitelma on toteutunut loistavasti”, kommentoi Intera Partnersin toimitusjohtaja ja Kamux:n hallituksen jäsen Jokke Paananen.

”Olemme tällä hetkellä Pohjoismaiden suurimpia vaihtoautojen myyjiä ja haluamme nousta Euroopan suurimpien joukkoon. Menestyksen takana on Kamuxin upea henkilökunta ja sitoutuminen”, kertoo Kamux:n perustaja ja konsernijohtaja Juha Kalliokoski.

Pääomasijoitusyhtiö Intera Partnersin rahoittaman Kamuxin lisäksi kilpailun finalisteja olivat Helmet Capitalin talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluja tarjoava Wise Group sekä muun muassa Finnveran, Veritaksen ja Ilmarisen omistama maailmanlaajuinen tieto-, teknologia- ja konsultointipalveluyritys M-Brain.

“Haluamme nostaa esille näitä upeita kasvutarinoita, jotta suomalaiset yritykset lähtisivät aktiivisesti miettimään mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa. Pääomasijoittajilla on merkittävä rooli yritysten kasvun tukemisessa ja kansainvälistymisessä. Kasvua kannattaa tavoitella ja Suomen talouden kannalta yhtään mahdollisuutta ei pitäisi jättää käyttämättä”, kannustaa Suomen pääomasijoitusyhdistyksen toimitusjohtaja Pia Santavirta.

 

Tiedote FVCA 15.4.2016

Kamux-konsernin kasvutarina