Normek kasvaa Naaraharju Oy:n ja Botnia Fasad Oy:n ostolla

14.04.2011

Intera Partnersin hallinnoiman Intera Fund I -rahaston omistama Normek kasvaa ostamalla teräsrunkorakenteita valmistavan Naaraharju Oy:n sekä lasijulkisivuja valmistavan Botnia Fasad Oy:n osakekannat. Yrityskauppojen myötä Normekin budjetoitu liikevaihto vuodelle 2011 nousee yli 100 miljoonaan euroon.

”Pyrimme Naaraharjun ja Botnia Fasadin ostolla entisestään vahvistamaan asemaamme erityisesti Suomen ja Ruotsin markkinoilla teräsrunko- ja lasijulkisivurakenteiden toteuttajana”, Normekin toimitusjohtaja Klaus Saarikallio sanoo. ”Vahvistamalla myyntiä ja markkinointia ja hakemalla synergiahyötyjä pyrimme saamaan entistä enemmän tilauksia tuotantolaitoksillemme. Asiakkaillemme yrityskaupat merkitsevät vahvaa osaamista sekä kasvanutta kapasiteettia kaikkein vaativimpiin ja suurimpiinkin toimituksiin”, Saarikallio jatkaa.

Normekin tilauskannasta noin kaksi kolmasosaa tulee tällä hetkellä Ruotsista, josta yhtiö osti teräsrakenteita valmistavan Brisab Industri AB:n osakekannan heinäkuussa 2010. ”Aiomme jatkossakin valmistaa vaativimmat rakenteet sekä suurimmat projektit myös Ruotsin markkinoille Suomessa. Tavoitteemme on saada Ruotsissa jalansijaa myös lasijulkisivuissa yhdessä Botnia Fasadin kanssa”, Klaus Saarikallio sanoo.

Sekä Normekilla että Naaraharjulla on vahva asema teollisuuden teräsrakenteiden toimittajana. Selkeä kasvualue tulevinakin vuosina on kaivosteollisuuden hankkeet. Normek on toimittanut Pohjois-Ruotsissa viime vuosina jo kolme merkittävää yli kymmenen miljoonan euron teräsrunkotoimitusta kaivosteollisuudelle.

Lisätietoja:

Jokke Paananen, Intera Partners, osakas, p. +358 50 3003737

Naaraharju Oy on vuonna 1970 perustettu johtava teräsrakenteiden toimittaja Suomessa. Yhtiön tuotantolaitos sijaitsee Pieksämäen Naarajärvellä. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 80 henkeä ja sen budjetoitu liikevaihto vuodelle 2011 on 19 miljoonaa euroa.

Botnia Fasad Oy on yksi Suomen johtavista lasijulkisivuratkaisujen toimittajista. Yhtiön moderni tuotantolaitos sijaitsee Isokyrössä. Botnia Fasad työllistää tällä hetkellä noin 30 henkeä ja sen budjetoitu liikevaihto vuodelle 2011 on 8 miljoonaa euroa.

Normek-konserni on keskittynyt rakennusten teräsrunkojen, lasijulkisivujen ja teräksisten siltojen toteuttamiseen. Normek on yksi toimialan markkinajohtajista Pohjoismaissa. Normekin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja konsernilla on yrityskauppojen jälkeen kuusi tuotantolaitosta Suomessa sekä kaksi Ruotsissa.