Kolme huipputoimistoa yhdistyy Suomen suurimmaksi arkkitehtitoimistoksi

14.09.2021

Suomalaisen arkkitehtuurin kenttä saa uuden toimijan, joka panostaa kunnianhimoiseen ja alaa eteenpäin vievään arkkitehtuuriin. ARCO Architecture Company rakentuu, kun Aihio Arkkitehdit, Arkkitehdit Soini & Horto sekä Cederqvist & Jäntti Architects, yhdistyvät. Yhdistymisen mahdollistajana toimii Intera Partners.

ARCO tuo yhteen kolmen toimiston erityisosaamisen ja ainutlaatuisen hankeportfolion, muodostaen näin Suomeen ennennäkemättömän toimijan. Kolmen toimiston yhdistymisestä syntyy noin 190 ammattilaisen yhteisö, Suomen suurin arkkitehtitoimisto.

Tavoitteena on vahvistaa koko alan kehitystä ja suomalaista arkkitehtuuriosaamista.

Aihio Arkkitehdit, Arkkitehdit Soini & Horto sekä Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit näkevät toisensa innostavina kumppaneina ja kolmen toimiston yhdistelmän kaikkia rikastavana kokonaisuutena. Suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners toimii yhdistymisen mahdollistajana.

”Interalla on laaja kokemus rakentamisen arvoketjusta ja sen asiantuntijapalveluista. ARCO on erittäin sitoutunut ja tulevaisuuteen katsova huipputekijöiden yhteisö ja uusi yhtiö voi viedä koko toimialaa eteenpäin. Jatkossa ARCO voi myös tarttua arkkitehtuurin kansainvälistymisen mahdollisuuksiin,” sanoo Intera Partnersin osakas Tomi Terho.

Kaikkia toimistoja yhdistää kompleksisten kehitys- ja hybridihankkeiden suunnitteluosaaminen. Aihio Arkkitehdit tunnetaan lisäksi yliopisto- ja sairaalaprojekteista sekä yhteistyöprojekteistaan kansainvälisten arkkitehtitoimistojen kanssa, Arkkitehdit Soini & Horto korjausrakentamiskohteistaan ja hotellihankkeistaan ja Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit kilpailumenestyksestään sekä urbaaneista monitoimikortteleista. www.arco.fi

 

Lehdistötiedote 14.9.2021