Intera irtautuu Rentasta

30.11.2021

Intera Fund II ja Intera Fund III irtautuvat Renta Groupista. Uudeksi omistajaksi tulee eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö IK Partners.

Renta on täyden palvelun rakennuskone- ja laitevuokraaja, jolla on yli 100 toimipisteen verkosto Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Vuokrattavan kaluston tarjoama kattaa laajasti työmailla sekä teollisuudessa käytettävät koneet ja laitteet sekä niihin liittyvät palvelut. Koneiden ja laitteiden lisäksi yhtiö tarjoaa työmaatilat, teline- ja sääsuojauspalvelut sekä rakentamiseen liittyvät työmaapalvelut.

Renta syntyi vuonna 2015 kolmen tunnetun suomalaisen vuokrausyrityksen liiketoimintojen pohjalle. Tämän jälkeen Yhtiö on kasvanut voimakkaasti, niin orgaanisesti toimipisteverkostoa laajentamalla kuin strategisilla lisäyritysostoilla sekä panostamalla innovatiivisuuteen ja digitaalisiin palveluihin. Tänä päivänä Rentan liikevaihto on lähes 300 miljoonaa euroa ja Rentalaisia on jo yli 1000 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa.

IK Partners (www.ikpartners.com) on Eurooppalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy sijoituksiin Benelux- ja DACH-maissa, Ranskassa, Pohjoismaissa ja UK:ssa. IK on kerännyt yli € 14 miljardia varoja rahastoihinsa ja sijoittanut yli 155 kohdeyhtiöön 32 toimintavuotensa aikana. Seuraavassa kasvuvaiheessa yhdessä IK:n kanssa Yhtiö tavoittelee vahvempaa asemaa Itämeren alueella sekä päänavausta Manner-Euroopan vuokrausmarkkinoilla orgaanisen kasvun ja lisäyritysostojen kautta sekä viemällä digitaalisia työkaluja kaikille toimintamarkkinoilleen. Toimitusjohtaja Kari Aulasmaa tiimeineen tulee jatkamaan Yhtiön johdossa.

Kari Aulasmaa, Renta Groupin toimitusjohtaja, sanoo: “Olemme yhdessä Interan kanssa kulkeneet poikkeuksellisen matkan ja luoneet modernin ja johtavan toimijan Itämeren alueen vuokrausmarkkinoille. On ollut etuoikeus työskennellä Interan tiimin kanssa ja olemme kiitollisia heidän tuestaan vuosien varrella. Nyt on aika kääntää katseet eteenpäin ja toivottaa IK: tiimi lämpimästi tervetulleeksi jatkamaan matkaa kanssamme. Meillä on paljon työtä edessä kehittäessämme digitaalisia ja vastuullisia vuokrauspalveluita ja samanaikaisesti laajentuessamme uusille maantieteellisille alueille. Olen vakuuttunut, että IK kansainvälisellä verkostollaan on meille oikea kumppani seuraavaan kasvuvaiheeseen.”

Christoffer Zilliacus, Interan osakas, kommentoi: “Renta syntyi vuonna 2015 Yhtiön johdon ja Interan yhdistäessä voimansa, tavoitteena luoda markkinaan uudenlainen toimija. Kaiken keskiössä oli johdon vahva visio siitä, miltä modernin konevuokrausyrityksen tulisi näyttää. Tänään Renta on vakiintunut ja vahvasti kasvava toimija Pohjoismaissa sekä Puolassa lähes 300 miljoonan euron liikevaihdollaan. Yhtiön poikkeuksellisen menestyksen takana on alkuperäisen vision kirkkaus yhdistettynä rentalaisten ammattitaitoon ja omistautumiseen. On ollut suuri ilo ja kunnia olla tukemassa Karia ja hänen osaavaa tiimiään Yhtiön kasvattamisessa ja kehittämisessä. IK:n tiimin tuella Rentalla on erinomaiset edellytykset jatkaa menestyksekästä kasvutarinaansa.”

Lehdistötiedote 30.11.2021

 

Lisätietoja: Christoffer Zilliacus, Osakas, Intera Partners christoffer.zilliacus@interapartners.fi

 

Renta Group lyhyesti

Renta Group Oy on vuonna 2015 perustettu suomalainen rakennuskonevuokraaja. Yhtiöllä on yli 103 toimipistettä ja yli 1000 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Renta on yleiskonevuokraaja, jolla on laaja tarjoama rakennuskoneita ja -laitteita sekä rakentamiseen liittyviä työmaapalveluja. Koneiden ja laitteiden lisäksi yhtiö tarjoaa työmaatilat sekä teline- ja sääsuojauspalvelut. Lisää tietoa täältä: www.renta.com