Kamux listautui Helsingin pörssiin

09.06.2017

Kamux listautui Helsingin pörssin päälistalle 16.5.2017. Listauksen yhteydessä Intera Fund II Ky on myynyt osan omistuksestaan instituutio- ja yksityissijoittajille.

Intera sijoitti Kamuxiin joulukuussa 2011 tukeakseen yhtiön kasvustrategiaa ja kansainvälistymistä. Kamux on tämän jälkeen jatkanut nopeaa kasvuaan: Vuonna 2011 yhtiön liikevaihto oli 74 miljoonaa euroa ja vuonna 2016 jo 405 miljoonaa euroa. Samanaikaisesti yhtiö on sekä kasvattanut toimintaansa kotimaassa, että laajentunut kansainvälisesti Ruotsiin ja Saksaan.

Kamux on käytettyjen autojen myyntiin erikoistunut vähittäiskaupan ketju. Kamuxin liiketoiminta perustuu autoliikkeiden ja verkkosivuston yhdistelmään, käytettyjen autojen ammattimaiseen hankintaan ja myyntiin, alhaisiin kiinteisiin kuluihin, nopeaan varastonkiertoon ja integroitujen palvelujen myyntiin.

Kamuxilla on 39 autoliikettä Suomessa, yhdeksän Ruotsissa ja kaksi Saksassa. Kamux on perustamisensa jälkeen myynyt yli 140 000 käytettyä autoa. Pörssilistauksen jälkeen Intera on edelleen Kamuxin suurin osakkeenomistaja.