Intera sijoittaa Silmäasemaan

30.06.2014

Intera Fund II investoi Suomen suurimpaan silmäterveydenhuollon palveluntarjoajaan ja toiseksi suurimpaan optikkoketjuun Silmäasemaan ostamalla Silmäasema Fennica -konsernin osake-enemmistön. Yritysjärjestelyn yhteydessä Silmäasema Fennica -konsernin merkittäväksi vähemmistöomistajaksi nousee yhtiön toimiva johto. Vähemmistöomistajina jatkavat ketjun avainrooleissa toimivat silmälääkärit. Lähitulevaisuudessa omistuspohjaa on tarkoitus vielä laajentaa Silmäasema-ketjussa toimiviin yrittäjiin ja yhtiön muihin avainhenkilöihin.

Interan mukaantulo mahdollistaa Silmäaseman tulevaisuuden kasvun ja nopeuttaa liiketoiminnan kehitystä. Interan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Lang kommentoi järjestelyä: ”Silmäasema palvelee asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti ja on panostanut vahvasti silmäterveydenhuollon palvelutarjontaan. Me Interalla näemme suuria mahdollisuuksia ketjun toimintamallissa tarjota asiakkailleen niin optikko- ja silmälääkäripalvelut kuin silmäkirurgiset toimenpiteet samasta paikasta.”

Silmäasema pyrkii laajentamaan toimintaansa niin tuotteiden ja palvelujen osalta kuin maantieteellisesti. ”Tarjoamme asiakkaillemme saman katon alta kaikki tuotteet ja palvelut, jotka liittyvät näkemiseen ja silmien terveyteen. Alan ammattilaisille, myyjille, optikoille, ketjuyrittäjille ja lääkäreille tarjoamme puolestaan ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä ja harjoittaa ammattiaan voimakkaasti kehittyvässä näkemiseen erikoistuneessa yrityksessä. Intera Partnersin kokemuksesta ja osaamisesta liiketoimintojen kehittämisessä ja kasvattamisessa hyötyvät sekä asiakkaamme että yhteistyökumppanimme”, Silmäaseman toimitusjohtaja Pasi Kohmo sanoo.

Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen odotetaan toteutuvan elokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Tuomas Lang, hallituksen puheenjohtaja, osakas, Intera Partners, +358 40 545 1240, tuomas.lang@interapartners.fi
Pasi Kohmo, toimitusjohtaja, Silmäasema Fennica, +358 50 331 7015, pasi.kohmo@silmaasema.fi

Silmäasema-ketju tarjoaa asiakkailleen kaikki silmäterveyteen ja näkemiseen liittyvät tuotteet ja palvelut ainutlaatuisella tavalla. Silmäasema-ketju toimii optisessa vähittäiskaupassa yhteensä yli 120 omalla ja yrittäjävetoisella myymälällä sekä tarjoaa silmäterveydenhuollon palveluja 11 Silmäsairaalassa. Yli 1 000 eri ammattilaista tarjoaa optiset tuotteet, optikkopalvelut, silmätautien erikoislääkäripalvelut, silmäkirurgiset palvelut ja silmälaboratoriopalvelut saman katon alla. Silmälääkäri- ja optikkopalvelut löytyvät kaikista ketjun liikkeistä. Jokaisessa liikkeessä on myös työnäkemisen erikoiskoulutuksen saanut optikko. Koko Silmäasema-ketjun vuoden 2013 liikevaihto ylsi yli 90 miljoonan euron. Lisätietoja: www.silmaasema.fi