Intera irtautuu Avarn Security Oy:stä

22.09.2023

Intera Partners irtautuu turva-alan yritys Avarn Security Oy:stä. Yhtiön enemmistöomistaja, norjalainen Avarn Security Group hankkii Interan vähemmistöosuuden yhtiöstä. Kaupan myötä yhtiö siirtyy kokonaisuudessaan Avarn Security Groupin omistukseen.

Avarn Security on johtava turva-alan yritys, joka tarjoaa palveluita laaja-alaisesti yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille Suomessa. Avarn Securityn kokonaisvaltaiseen palveluntarjontaan kuuluvat turvallisuusteknologia, hälytyskeskuspalvelut ja turvallisuuspalvelut.

Intera sijoitti turvallisuusalalle vuoden 2016 lopulla ostamalla ISS Security Oy:n koko osakekannan ja Turvallisuuspalvelut-liiketoiminnan ISS Palvelut Oy:ltä. Näistä muodostui Prevent 360 Turvallisuuspalvelut. Nykymuodossa Avarn Security syntyi vuonna 2018, kun Interan omistama Prevent 360 Turvallisuuspalvelut ja Avarn Security yhdistyivät. Intera toimi vähemmistöomistajana uudessa Avarn Securityssa, jonka toisena merkittävänä omistajana oli norjalainen turvallisuusalan konserni Avarn Security Group, joka nyt hankkii Interan vähemmistöosuuden yhtiöstä.

Intera on ollut mukana turva-alalla seitsemän vuotta, joten irtautuminen tapahtui tyypillisessä aikataulussa. Interan omistuksen aikana Avarn Securityn liiketoiminta kasvoi vahvasti ja yhtiö nousi yhdeksi turva-alan johtavista toimijoista Suomessa. Avarn Securitylla on nyt hyvät edellytykset jatkaa kasvuaan pohjoismaisen konsernin täysin omistamana.

Osapuolet ovat sopineet, että kaupan taloudellisia yksityiskohtia ei julkisteta. 

 

Lisätiedot:

Juhana Kallio 
toimitusjohtaja, Intera Partners 
juhana.kallio@interapartners.fi 

Niclas Sacklén 
toimitusjohtaja, Avarn Security (Suomi) 
niclas.sacklen@avarnsecurity.fi

 

Intera Partners on suomalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen. Intera hallinnoi kahta aktiivista rahastoa, joiden pääomien yhteismäärä on 585 miljoonaa euroa. Rahastoissa on yhteensä 12 portfolioyhtiötä, jotka työllistävät tällä hetkellä yhteensä yli 14 000 henkilöä ja joiden yhteenlaskettu liikevaihto on arviolta 1,2 miljardia euroa.

Avarn Security on johtava turva-alan yritys, joka tarjoaa palveluita laaja-alaisesti yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille Suomessa. Vuonna 2022 Avarn Securityn liikevaihto oli 114 miljoonaa euroa Suomessa ja henkilöstömäärä 3 000.