Delete vahvistaa toimintojaan Ruotsissa – Abrab osaksi Delete-konsernia

04.01.2013

Suomalainen ympäristöpalveluyritys Delete Group Oy vahvistaa jalansijaansa Ruotsissa ostamalla ABRAB Industri & Byggservice AB:n. Delete on Pohjoismaiden johtava yritys alallaan ja yrityskaupalla se luo pohjaa kasvulle erityisesti Pohjois-Ruotsissa.

– Yhdistyminen Abrabin kanssa tukee Deleten strategiaa ja vahvistaa asemaamme Pohjois-Ruotsissa, kommentoi Delete Group Oy:n toimitusjohtaja Jussi Niemelä.

– Abrab on hyvin johdettu yritys, joka palvelee asiakkaitaan erinomaisen ammattiosaamisen ja modernin kaluston turvin. Kauppa parantaa mahdollisuuksia maarajat ylittävään yhteistyöhön. Yhteistyön avulla pystymme vastaamaan paremmin asiakkaidemme kasvaviin tarpeisiin, Niemelä summaa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Abrabin omistajat Mikael Hedlund ja Peter Östlund ovat rakentaneet Abrabista tunnetun ja luotettavan toimijan Pohjois-Ruotsin markkinoilla. Molemmat jatkavat nykyisissä tehtävissään myös uudessa Deleten organisaatiossa.

– Delete on tehnyt vaikuttavan kasvun Suomessa. Uskon, että yhdistyminen Deleteen avaa mahdollisuuden kasvaa lisää Pohjois-Ruotsissa, sanoo Mikael Hedlund.

– Näemme myös suuren potentiaalin esimerkiksi asiantuntemuksen ja resurssien jakamisessa Deleten kanssa. Tämä mahdollistaa suuremman kapasiteetin ja kattavamman palvelutarjooman asiakkaillemme, lisää Peter Östlund.

Yrityskaupan ansiosta Deleten vuoden 2012 pro forma -liikevaihto kasvaa lähes 100 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä noin 650:een ympäristöalan ammattilaiseen.

Lisätietoja:
Janne Näränen, partner, Intera Partners Oy, +358 50 566 4869, janne.naranen@interapartners.fi
Jussi Niemelä, toimitusjohtaja, Delete Group Oy, +358 400 462 696, jussi.niemela@delete.fi

ABRAB Industri & Byggservice AB
ABRAB Industri & Byggservice AB (www.abrab.nu) tuottaa palveluja eri teollisuuden aloille ja rakennusalalle. Yhtiön toiminta-alue on Pohjois-Ruotsi ja pääkonttori sijaitsee Skellefteåssa. Abrab työllistää noin 60 alan ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2012 noin 9,5 miljoonaa euroa.