JT Bergqvist


Senior Advisor
Liittynyt Interaan 2017
Työkokemus Huurre Group Oy hallituksen puheenjohtaja ja konsernijohtaja; useita hallitus- ja liiketoimintajohdon tehtäviä

Tietotekniikkatausta johti nuorena miehenä lehtoriksi silloiselle Teknilliselle korkeakoululle ja apulaisprofessoriksi Kauppakorkeakoululle. Sen jälkeen antauduin yritysuralle aluksi Nokialla ja sittemmin johtotehtäviin Elektrobit Oyj:ssä, K. Hartwall Oy Ab:ssä, Huurre-yhtymässä ja Rainmaker Oy:ssä. Nykyään toimin kolmen teknologiayhtiön hallituksen puheenjohtajana, joista kaksi toimii useammalla mantereella. Lisäksi hoidan luottamustehtäviä koulu- ja kulttuurimaailmassa sekä Teknologiateollisuus ry:ssä.

Operatiivisten tehtävien ohella olen ollut useissa sekä listaamattomien että pörssiyhtiöiden hallituksissa viimeisten 20 vuoden aikana. Pisimmät hallitustehtävät ovat olleet 12-vuotisia sekä kasvuyhtiösijoittamisstrategiassaan onnistuneessa Norvestia Oyj:ssä (joista 10 puheenjohtajana) että sveitsiläisessä Ascom AG:ssa.

Liityin Intera Partnersin kolmannen rahaston neuvonantajaksi maaliskuussa 2017. Uskon, että pystyn yhdessä Interan erinomaisen tiimin kanssa edistämään palvelualan, kaupan ja teollisuuden huippuyritysten syntymistä.