Renta laajentaa yrityskaupalla Ruotsiin

24.04.2018

Renta Yhtiöt Oy on 20.4.2018 allekirjoittanut ruotsalaisen konevuokraamon Stål & Hyr Group AB:n koko osakekannan ostamista koskevan sopimuksen. Yhtiön omistaa ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Accent Equity yhdessä avainhenkilöiden kanssa. Kaupan myötä Renta-konsernin liikevaihdon (pro forma) 2018 arvioidaan olevan noin 110 MEUR:a. Kaupan on tarkoitus toteutua 1.6.2018 mennessä, ja se edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Ennen lopullista kauppaa Renta ja Stål & Hyr jatkavat toimintaansa normaalisti erillisinä yhtiöinä.

Stål & Hyr on vuonna 1979 perustettu Ruotsin länsirannikolla ja Luoteis-Skoonessa toimiva yleiskonevuokraamo, jolla on vahva markkina-asema omalla toimialueellaan. Yhtiöllä on 13 vuokraamoa, ja sen pääkonttori sijaitsee Varbergissa. Edellisen tilikauden liikevaihto oli 362 MSEK. Yhtiö toimii alueellisesti kahdella eri brändillä – Stål och Hyrmaskiner ja Dennis Maskinuthyrning.

Kaupan toteutumisen jälkeen Stål & Hyr jatkaa toimintaansa normaalisti omana liiketoimintayhtiönä osana Renta Group -konsernia. Yhtiön toimitusjohtaja Joacim Johansson ja avainhenkilöt jatkavat nykyisissä tehtävissään. Yrityskauppa ei vaikuta yhtiön toimintaan, eikä sen lähes 100 työntekijän asemaan.

 

Lehdistötiedote 24.4.2018