Intera sijoittaa Kamuxin kasvuun

08.12.2011

Suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners sijoittaa Suomen johtavaan käytettyjen autojen kauppaan ja siihen liittyviin oheispalveluihin keskittyneeseen yritykseen, Kamuxiin. Yrityksen johto säilyttää lähes puolet Kamuxin omistuksesta ja jatkaa yrityksen kasvattamista yhdessä Interan kanssa.

Käytettyjen autojen kauppa on suuri markkina – vuosittain myydään yli 500 000 käytettyä autoa. Markkina on kuitenkin hyvin hajanainen ja Kamux on 16 toimipisteellään alansa johtava puhtaasti käytettyihin autoihin keskittynyt yritys Suomessa. Viimeisen viiden vuoden aikana Kamux on pystynyt kasvamaan kannattavasti keskimäärin 40% vuodessa ja saavuttaa kuluvana vuonna yli 70 miljoonan euron liikevaihdon.

Yhtiön perustajan ja toimitusjohtajan Juha Kalliokosken mukaan vahvan kasvun tekijät ovat luotettavuus, laadukas asiakaspalvelu ja kilpailukykyisten hinnat. Kamux tunnetaan toimialansa kauppatapojen uudistajana. Se tarjoaa asiakkailleen oheispalveluina auton rahoituksen, vakuutukset ja takuun sekä toimittaa tänä vuonna myymistään autoista jo viidenneksen asiakkailleen suoraan kotiin.

Intera uskoo Kamuxin kasvun jatkumiseen sekä asiakaslähtöiseen ja kilpailukykyiseen toimintamalliin myös yleisen taloustilanteen heiketessä.

– Kamux on erinomaisesti johdettu yritys, joka on pystynyt kasvamaan myös vaikeina aikoina. Interan mukaantulon tarkoituksena on tarjota Kamuxille lisää resursseja ja osaamista liiketoiminnan edelleen laajentamiseen Suomessa ja myös ulkomailla, sanoo Interan osakas Jokke Paananen.

Kalliokosken mukaan talouden taantuma lisää siirtymää uusista autoista käytettyihin sekä tarjoaa Kamuxille mahdollisuuksia hyviin hankintoihin autojen ostossa. – Nykyisen liiketoiminnan kasvattamisen ohella tulemme lanseeraamaan käytettyjen autojen kauppaan kuluttajien tarpeisiin vastaavia uusia tuotteita ja palveluita, kertoo Juha Kalliokoski.

Lisätietoja antavat:
Juha Kalliokoski, toimitusjohtaja, Kamux Oy, puh. 050 544 5538, juha.kalliokoski@kamux.fi
Jokke Paananen, osakas, Intera Partners Oy, puh. 050 300 3737, jokke.paananen@interapartners.fi

Kamux Oy
Kamux Oy (http://www.kamux.fi) on Suomen johtava käytettyjen autojen kauppaan ja siihen liittyviin oheispalveluihin erikoistunut yritys. Kamuxilla on 16 toimipistettä ympäri Suomea ja se työllistää yhteensä 52 henkilöä. Kamuxin liikevaihto on kasvanut vuodesta 2007 lähtien keskimäärin 40% vuodessa ja tulee olemaan vuonna 2011 yli 70 miljoonaa euroa.