Intera on myynyt Kamux Oyj:n osakkeensa

09.09.2020

Intera Fund II Ky (“Intera”) on myynyt tänään 9.9.2020 Kamux Oyj:n (”Kamux” tai ”Yhtiö”) osakkeensa nopeutetussa tarjousmenettelyssä rajatulle joukolle suomalaisia ja kansainvälisiä instituutiosijoittajia (”Osakemyynti”). Intera myi yhteensä 5 648 596 osaketta, joka vastaa noin 14,1 prosenttia Yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä. Osakemyynnissä osakkeiden osakekohtainen myyntihinta oli 8,90 euroa ja bruttomyyntitulot noin 50,3 miljoonaa euroa. Osakemyynnin jälkeen Intera ei omista Kamuxin osakkeita.

”Kamux on erinomainen yritys, jonka kasvutarina hakee vertaistaan. Olemme iloisia, että Yhtiö on saanut pörssin kautta hienon joukon suomalaisia ja kansainvälisiä omistajia, yhteensä yli 11 000. Nyt tehty transaktio merkitsee Interalle lopullista irtautumista yhtiöstä noin 9 vuoden omistusjakson päätteeksi”, kommentoi Intera Partnersin osakas Juhana Kallio.

Kamux listautui pörssiin vuonna 2017. Sen jälkeen osake on tuottanut kurssinousuna ja osinkoina sijoittajille yhteensä 40 prosenttia eilisellä päätöskurssilla laskien. Interan omistusaikana vuodesta 2011 Kamuxin liikevaihto kasvoi noin 70 miljoonasta noin 700 miljoonaan euroon. Yhtiön toiminta laajentui Suomesta ensin Ruotsiin ja sen jälkeen Saksaan. Kamuxin perustaja Juha Kalliokoski on toiminut yhtiön toimitusjohtajana sen perustamisesta lähtien.

”Kamuxin johdon ja koko henkilöstön luoma vahva kulttuuri on mahdollistanut väkevän kumppanuuden Interan, Yhtiön ja omistajien välille. Tämän varassa on rakennettu erinomainen tiimi ja kehitetty yhdessä voittava konsepti kansainvälisille markkinoille”, kertoo Kamux sijoituksesta vuodesta 2011 lähtien vastannut Intera Partnersin toimitusjohtaja Jokke Paananen.

”Uskomme vahvasti, että Kamuxin menestystarina jatkuu myös tulevaisuudessa”, toteaa Kallio.

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike ja Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingin sivukonttori toimivat järjestäjinä Osakemyynnissä.

Lehdistötiedote 9.9.2020