Intera irtautuu Rantalainen Groupista

23.01.2023

Intera Partners irtautuu tilitoimisto Rantalainen Groupista, kun yhtiön uudeksi enemmistöomistajaksi tulee pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö Norvestor. Interan omistuksen aikana Rantalainen on kasvanut alansa johtavaksi toimijaksi Suomessa ja laajentanut toimintaansa Ruotsiin.

Rantalainen on Suomen suurin tilitoimisto ja työllistää 1 200 taloushallinnon ammattilaista Suomessa ja Ruotsissa. Rantalaisen palveluihin kuuluvat muun muassa taloushallinnon palvelut, palkanlaskenta-, HR- sekä muut asiantuntijapalvelut.

Intera Partners on ollut Rantalaisen omistajakumppani vuodesta 2018 lähtien. Interan omistuksen aikana Rantalainen on muun muassa yli kaksinkertaistanut liikevaihtonsa yli 100 miljoonaan euroon, tehnyt noin 60 yritysostoa, panostanut merkittävästi digitalisaatioon ja laajentunut Ruotsiin.

”Rantalainen on ylittänyt omistuksemme alussa yhdessä asetetut tavoitteet. Haluan kiittää Rantalaisen johtoa ja henkilöstöä erinomaisesta yhteistyöstä. Olemme iloisia, että yhtiöllä on nyt hieno mahdollisuus ottaa seuraavat askeleet kansainvälistymisessä ja kasvussa Norvestor kumppaninaan”, kertoo Intera Partnersin toimitusjohtaja Juhana Kallio.

”Rantalainen on saavuttanut viime vuosien aikana johtavan aseman kotimaisessa tilitoimistokentässä. Lisäksi yhtiö on kehittynyt vahvasti teknologiaosaamisessa, henkilöstöjohtamisessa ja asiakaslähtöisessä palvelussa. Tästä kiitos kuuluu ammattitaitoiselle henkilöstöllemme, kaikille asiakkaillemme ja Interalle. Aloitamme innolla yhteistyön uuden omistajakumppanimme Norvestorin kanssa. Omistusvaihdoksen myötä pääsemme jatkamaan panostuksia erityisesti digitalisaatioon ja kasvuun Pohjoismaissa”, toteaa Rantalaisen toimitusjohtaja Jukka Rosenberg.

Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Osapuolet ovat sopineet, että kaupan taloudellisia yksityiskohtia ei julkisteta. Interan neuvonantajina kaupassa toimivat Danske Bank A/S, Suomen sivuliike ja Avance Asianajotoimisto Oy.

Lisätietoja:

Juhana Kallio
toimitusjohtaja, Intera Partners
juhana.kallio@interapartners.fi
+358 40 526 6629

 

Intera Partners on suomalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen. Intera hallinnoi kolmea aktiivista rahastoa, joiden pääomien yhteismäärä on 785 miljoonaa euroa. Rahastoissa on yhteensä 12 portfolioyhtiötä, jotka työllistävät tällä hetkellä yhteensä noin 11 000 henkilöä ja joiden yhteenlaskettu liikevaihto on arviolta 900 miljoonaa euroa. 

Rantalainen Group on Suomen suurin tilitoimisto, joka työllistää 1 200 talous- ja palkkahallinnon ammattilaista. Yhtiö tarjoaa paikallisesti kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille ja muille organisaatioille. Rantalaisen asiakkaina on noin 20 000 yritystä ja yhteisöä. Yhtiöllä on yhteensä yli 60 toimipistettä Suomessa ja Ruotsissa, ja sen liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa. Yhtiö on perustettu vuonna 1972. www.rantalainen.fi