Suomeen uusi johtava eläinlääkäriasemaketju Animagi

27.11.2012

Osa eläinlääkintäpalvelualan yksityisistä klinikoista ja eläinlääkäreistä sekä suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners ovat perustaneet yhdessä Suomen suurimman eläinlääkäriasemaketjun Animagin. Yritysjärjestely luo eläinlääkintäpalveluiden alalle edistyksellisen toimijan, joka haluaa ottaa aseman alan suunnannäyttäjänä.

Täysin kotimaisen konsernin tarkoituksena on laajentaa eläinlääkintäalan palveluvalikoimaa ja tarjota asiakkaille yhä asiantuntevampaa lääketieteellistä osaamista yhdistettynä lämminhenkiseen asiakaspalveluun.

– Eläinlääkintäpalveluiden toimiala on tällä hetkellä hyvin hajanainen ja muodostuu isosta joukosta pieniä toimijoita. Yhdistämällä kotimaiset voimamme pystymme tarjoamaan alan laajaa osaamista ilmapiirissä, joka on aidosti asiakkaasta ja potilaasta välittävä, toteaa Animagin hallituksen puheenjohtaja Martti Kiuru.

Eläinlääkäriasemien uusi ketju kiilaa heti perustamisensa alkumetreillä selkeästi Suomen suurimmaksi toimijaksi. Konsernissa työskentelee tällä hetkellä yhteensä  yli 160 henkilöä, joista yli 60 on eläinlääkäreitä. Animagilla on 13 klinikkaa ympäri Suomea ja ketju palvelee asiakkaita yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla. Tavoitteena on, että ensimmäisen toimintavuotensa aikana Animagi laajenee useilla klinikoilla sekä kasvattaa merkittävästi liikevaihtoaan.

Konsernin lukumääräisesti suurimpina omistajina ovat klinikoiden omistajat ja eläinlääkärit. Suomalaisen sijoitusyhtiö Intera Partnersin tehtävänä on varmistaa konsernin resurssien riittävyys ketjun kasvustrategian toteuttamisessa.

– Eläinlääkintäpalvelualan pienet toimijat ovat kasvaneet ja pysyneet kannattavina talouden heittelyistä huolimatta. Uskomme kuitenkin, että toiminnan kehityksen kannalta alan konsolidoituminen on oikea suunta, kertoo Interan osakas Jokke Paananen.

Animagiin ovat ensimmäisinä liittyneet seuraavat klinikat: Akuutti (Oulu), Fokus (Lappeenranta), HauMau (Helsinki), Kannelmäen Eläinlääkärit (Helsinki), Kauris (Kerava), Keski-Suomen Eläinklinikka (Jyväskylä), Oulun Hevosklinikka (Oulu), Robans Vet (Helsinki), Salon Eläinlääkärikeskus (Salo), Tawastvet (Hämeenlinna), Tikki (Helsinki), Veter (Tampere) ja VuoVet (Helsinki).

Lisätietoja:
Martti Kiuru, Animagi, hallituksen puheenjohtaja, +358 40 581 1545, martti.kiuru@jenio.fi
Jokke Paananen, Intera Partners, osakas, +358 50 300 3737, jokke.paananen@interapartners.fi

Animagi on Suomen suurin eläinlääkintäpalveluita tuottava ketju, jolla on 13 klinikkaa kahdeksalla paikkakunnalla. Konsernin liikevaihto on yli 13 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee yli 160 henkilöä, joista yli 60 on eläinlääkäreitä.