Silmäasema listautui Helsingin Pörssiin

13.06.2017

Silmäasema listautui menestyksekkäästi Helsingin pörssin päälistalle. Listauksen yhteydessä Intera Fund II Ky on myynyt osan omistuksestaan instituutio- ja yksityissijoittajille ja jatkaa edelleen yhtiön suurimpana osakkeenomistajana.

Intera sijoitti Silmäasemaan elokuussa 2014 ja on tukenut yhtiötä sen kasvustrategian toteuttamisessa. Vuonna 2015 Silmäasema avasi kymmenen uutta myymälää eri puolille Suomea, perusti Jyväskylään uuden silmäsairaalan, hankki yhden myymälän liiketoimintakaupalla ja panosti digitaaliseen kehitystyöhön. Vuoden 2016 aikana yhtiö avasi 14 omaa myymälää ja teki seitsemän yritysostoa. Tammikuussa 2017 Silmäasema laajensi yrityskaupalla toimintaansa myös uudelle markkina-alueelle Viroon.

Silmäaseman liikeideana on tarjota kaikki näkemisen ja silmänterveyden tuotteet ja palvelut, ja yhtiön tavoitteena on olla markkinajohtaja optisessa kaupassa sekä silmien terveyteen liittyvässä sairaalatoiminnassa. Intera näkee Silmäaseman kasvavana ja kehittyvänä terveydenhuoltoalan palveluyrityksenä. Intera jää merkittäväksi omistajaksi Silmäasemaan ja on mukana rakentamassa Silmäasemasta kestävää kasvutarinaa myös listautumisen jälkeen.

Listauksen jälkeen Tuomas Lang ja Tuomas Sarkola jatkavat Silmäaseman hallituksen jäseninä.