Polarica ja Lapin Liha yhdistyvät vahvaksi pohjoismaiseksi marja- ja riistalihayhtiöksi

01.07.2011

Interan portfolioyhtiön Polarican ja Lapin Liha Oy:n yhdistyminen on saatu päätökseen. Yhdistyminen tukee Polarican strategiaa tulla johtavaksi pohjoismaiseksi marja- ja riistakonserniksi, jolla on riittävät resurssit kehittää ja kansainvälistää pohjoismaisesta luonnosta saatavien elintarvikkeiden, kuten poronlihan, myyntiä.

Molemmat yhtiöt tuottavat riista- ja marjatuotteita lähinnä Suomen ja Ruotsin Lapin alueella. Yhdistyneenä yhtiön liikevaihdon arvioidaan olevan vuonna 2011 noin 110 miljoonaa euroa. Johtavana luonnosta saatavien riista- ja marjatuotteiden toimittajana Polarica työllistää yhdistymisen jälkeen noin 280 henkeä Suomessa, Ruotsissa, Puolassa ja Venäjällä.

– Lapin Lihalla on vahva markkina-asema Suomessa ja sen tuotteet ja osaaminen täydentävät Polarican tarjontaa. Uskomme, että kaupan myötä kahdesta menestyvästä yrityksestä syntyy yksi entistä vahvempi toimija, jolla on mahdollisuudet myös kansainväliseen kasvuun, kertoo Lapin Lihan toimitusjohtaja Jukka Kristo.

Yhdistymisellä Polarican pääomistaja, suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners näkee kasvumahdollisuuksia erityisesti poronlihan markkinoilla Pohjoismaissa, mutta myös kasvu Pohjoismaiden ulkopuolella on osa yhdistyneen konsernin strategiaa. Jo valmiiksi samankaltaisilla tuoteportfolioilla toimineet yritykset pystyvät nyt kehittämään tuotteidensa jalostusastetta ja panostamaan tehokkaampaan markkinointiin.

– Polarican ja Lapin Lihan yhdistyminen luo markkinoille merkittävän toimijan, jolla on mahdollisuuksia edistää pohjoisen laadukkaiden ja terveellisten elintarvikkeiden markkinointia kansainvälisesti. Näemme merkittäviä mahdollisuuksia kehittää edelleen poronlihan asemaa sekä Suomen että Ruotsin ympäristötietoisilla kuluttajamarkkinoilla, ja marjatuotteillamme on paljon myyntipotentiaalia myös kansainvälisesti, sanoo Intera Partners Oy:n osakas ja Polarican hallituksen jäsen Martin Grotenfelt.

Lisätietoja:

Martin Grotenfelt
osakas
Intera Partners Oy
+358 50 2145

Polarica AB on perustettu vuonna 1972 ja se on nykyään Euroopan johtava luonnosta saatavien ja viljeltyjen marjojen sekä riistan, kuten poron ja hirven, tuottaja. Asiakaskuntaan kuuluu elintarviketeollisuus, suurkeittiöt ja ravintolatukkukauppiaat, vähittäiskauppa sekä lääketeollisuus.