Orthex ostaa Hammarplast Consumer AB:n osakekannan

31.01.2010

Intera Equity Partnersin hallinnoiman rahaston Intera Fund I:n omistama Orthex jatkaa kasvuaan kohti pohjoismaista markkinajohtajuutta ostettuaan ruotsalaisen, muovisia kodin käyttötavaroita valmistavan Hammarplast Consumer AB:n. Yritysoston myötä Orthex yli kaksinkertaisti liikevaihtonsa noin 56 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrä nousi noin 300:aan.

”Hammarplast Consumer AB:n osto on looginen askel strategiassamme, jossa haemme kasvua meille luontaisilta alueilta. Hammarplast on kiinnostava ja hyvin hoidettu yritys, jonka tuotteet ja osaaminen täydentävät omiamme ja uskomme, että kaupan myötä kahdesta menestyvästä yrityksestä syntyy yksi, entistä vahvempi kokonaisuus. Hammarplastin kattavan jakelu- ja myyntiverkoston avulla pääsemme myös jatkamaan kansainvälistymistämme suunnitelmiemme mukaisesti”, Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew toteaa yrityskaupasta.

”Hammarplastin osto vuosi Sveicon ostamisen jälkeen tukee vahvasti luomaamme kasvustrategiaa. Uskomme kaupan vahvistavan Orthexin positiivista tuloskehitystä ja näemme isoja synergiaetuja muun muassa myynnin, tuotekehityksen, jakelun ja hankinnan osalta”, kommentoi Interan osakas ja Orthexin hallituksen jäsen Martin Grotenfelt.

Kaupan myötä Orthexin tuoteportfolio vahvistuu erityisesti kodin säilytysratkaisuihin keskittyneen, tunnetun SmartStore-tuotemerkin myötä, jonka kehitystyötä Orthex tulee jatkamaan tulevaisuudessa voimakkaasti. Yrityskaupan myötä Orthexilla on tuotantoa Suomessa Lohjalla sekä Ruotsissa Gnosjössä ja Tingsryydissa.

Lisätietoja:
Martin Grotenfelt, Intera Equity Partners, osakas, p. +358 50 2145

Hammarplast Consumer AB on vuonna 1947 perustettu johtava pohjoismainen muovisten kodintarvikkeiden valmistaja. Hammarplastin kodin säilytysjärjestelmiä markkinoidaan kansainvälisesti SmartStore-tuotemerkin alla. Home- ja Garden-tuotteita markkinoidaan Pohjois-Euroopassa Hammarplastin tavaramerkin alla. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 160 ihmistä ja sen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa.

Orthex-konserni on johtava kodin käyttötavaroiden suunnittelija, valmistaja ja markkinoija Pohjoismaissa. Konserni koostuu kahdesta yrityksestä, Sveicosta ja Orthexista, ja se omistaa neljä hyvin tunnettua tuotemerkkiä: Sveico, Gastromax, Kökskungen ja Orthex. Orthex-konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 26 miljoonaa euroa.