Kreate listautui Helsingin pörssiin

23.02.2021

Suomen johtaviin infrarakentajiin kuuluva Kreate listautui menestyksekkäästi Helsingin pörssin pörssilistalle. Listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti ja yhtiö sai ennätyksellisesti 18 600 uuttaa osakkeenomistajaa. Intera Fund II Ky myi listautumisannissa osan omistuksestaan instituutio- ja yksityissijoittajille ja jatkaa edelleen yhtiön merkittävänä osakkeenomistajana.

Kreate syntyi vuonna 2014, kun kolme infrarakentamisen osaajaa Fin-Seula Oy, Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy ja Kesälahden Maansiirto Oy yhdistyivät. Edeltäjiensä kautta Kreaten toiminnassa tiivistyy yli 190 vuotta infrarakentamisen osaamista. Yhteisen matkan varrella Intera on tukenut Kreatea ja sen johtoa muun muassa yhtiön kasvustrategian toteuttamisessa, lisäyrityskaupoissa ja markkina-aseman vahvistamisessa.

Strategiansa mukaisesti Kreate keskittyy erityisesti vaativien infrarakentamisen projektien toteuttamiseen. Kiihtyvä kaupungistuminen lisää infrarakentamisen tarvetta ja vaikeuskerrointa. Intera uskoo, että Kreaten useita infrarakentamisen lajeja kattava laaja tarjoama, korkea henkilöstötyytyväisyys sekä kyky hyödyntää digitaalisia työkaluja tuovat yhtiölle kilpailuetua vaativissa projekteissa, joissa vaaditaan monipuolista infrarakentamisen erityisosaamista. Onnistuneen listautumisannin myötä Kreatella on entistäkin paremmat edellytykset toteuttaa strategiaansa myös tulevaisuudessa. Intera jää merkittäväksi omistajaksi Kreateen listautumisen jälkeen.

Interan Janne Näränen jatkaa Kreaten hallituksen jäsenenä listautumisen jälkeen.