Intera Partnersin neljäs rahasto keräsi 335 miljoonaa euroa

21.06.2021

Strategiansa mukaisesti Intera sijoittaa yritysten kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittamiseen.

Intera Partners julkisti tänään neljännen rahastonsa (Intera Fund IV). Ylimerkitty rahasto keräsi 335 miljoonaa euroa pääomaa sijoittajilta. Uuden rahaston sijoittajina on Interan aiempien sijoittajien lisäksi merkittävä määrä uusia eurooppalaisia sijoittajia. Interan sijoittajakunta on näin aiempaa kansainvälisempi.

Uuden rahaston keräämistä edelsi Interan salkkuyhtiöiden Sitowisen ja Kreaten pörssilistautumiset alkuvuonna, Rototecin myynti sekä viimeaikaiset uudet sijoitukset Galena Pharmaan ja Midagoniin.

Vuodesta 2007 lähtien Intera on tukenut yritysten kasvua yrittäjien ja johtoryhmien kumppanina. Interan salkkuyhtiöiden liikevaihto on keskimäärin yli kolminkertaistunut Interan omistuksen aikana. Lisäksi Intera on mahdollistanut useiden yhtiöiden, kuten Kamuxin, PHM-Kotikadun ja Rentan, laajentumisen Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan.

“On hienoa saada näin vahvaa tukea sijoittajiltamme. Näemme kiinnostuksen rahastoamme kohtaan osoituksena kyvystämme tunnistaa kiinnostavia sijoitusmahdollisuuksia ja rakentaa niistä vahvoja kasvutarinoita”, Jokke Paananen, Intera Partnersin perustajaosakas kommentoi.

Uuden rahastonsa myötä Intera jatkaa strategiansa mukaisesti sijoittamista yhtiöihin, jotka haluavat kiihdyttää kasvuaan ja laajentua kansainvälisesti. Lisäksi uuden rahaston merkittävä koko mahdollistaa salkkuyhtiöiden kasvattamisen entistä suuremmiksi. Rahaston sijoitukset keskittyvät kotimaisiin palveluyrityksiin, lisäksi mahdollisia sijoituskohteita etsitään Ruotsista.

“Salkkuyhtiömme työllistävät nykyään yli 11 000 ihmistä ja yli puolet edellisen rahastomme yhtiöistä on jo laajentunut ulkomaille omistuksemme aikana. Yhteistyössä yrittäjien ja johtoryhmien kanssa olemme vauhdittaneet salkkuyhtiöidemme kasvua niin orgaanisesti kuin yli 200 yritysoston avulla. Uuden rahastomme myötä etsimme uusia yhtiöitä, jotka haluavat saavuttaa täyden potentiaalinsa”, Juhana Kallio, Intera Partnersin osakas, kommentoi.

Rede Partners ja Asianajotoimisto Borenius toimivat neuvonantajina Intera Fund IV -rahaston keruussa.

 

Lehdistötiedote 21.06.2021