Intera sijoittaa hoiva-alan yritykseen Mikevaan

23.06.2008

Intera Equity Partnersin hallinnoima rahasto Intera Fund I Ky sijoittaa Mikeva Oy:hyn, yhteen Suomen johtavista hoivapalveluja tuottavista yrityksistä. Intera ostaa Mikevan osakekannan Ruukki Group Oyj:ltä yhdessä Mikevan toimivan johdon kanssa.

Mikeva Oy on yksi suurimmista yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajista Suomessa. Mikeva tarjoaa kuntoutus-, hoiva- ja asumispalveluja mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille ja vanhuksille sekä erityistukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Toimipaikat sijaitsevat Pohjois-, Itä- ja Länsi-Suomessa sekä Pirkanmaalla. Yhtiön päätoimipaikka on Oulunsalossa. Arvioitu liikevaihto vuodelle 2008 on noin 20 miljoonaa euroa. Henkilökunta koostuu yli 320 sosiaali- ja terveysalan ammattilaisesta.

Uudella omistusjärjestelyllä on tarkoitus kehittää ja kasvattaa laadukasta yritystä, jolla on erittäin lupaavat tulevaisuuden näkymät.

Interan mukaantulo toimintaamme avaa meille uusia mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa. Olemme kehittäneet toimintaamme voimakkaasti parina viime vuotena, ja nyt Interan osaavien asiantuntijoiden kautta saamme entistä paremmat edellytykset laadukkaiden hoivapalveluiden tarjoamiselle, kertoo Mikevan toimitusjohtaja Samuli Mäenpää.
Mikeva on tunnettu laadukkaista palveluistaan, ja laatuun panostetaan jatkossakin. Yrityksellä on lisäksi valtava kasvupotentiaali ja sillä on kaikki edellytykset tulla johtavaksi toimijaksi ja Suomen ykkösbrändiksi toimialallaan, kuvailee Interan toimitusjohtajaTuomas Lang.
Intera panostaa voimakkaasti Mikevan kehittämiseen. Tavoitteena on merkittävä kasvu tulevien vuosien aikana. Kasvua haetaan pääasiassa lisäämällä kuntasektorille tarjottavia palveluita sekä yritysjärjestelyin.

Mikevan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi tulee Intera Equity Partnersin toimitusjohtaja Tuomas Lang. Lang on aiemmin toiminut Mehiläinen Oyj:n hallituksen puheenjohtajana vuosina 2003-2006, jolloin pääomasijoittaja CapMan oli Mehiläisen omistajana. Muut hallituksen jäsenet ovat Interan Harri Hollmén, Keskustan kansanedustaja Inkeri Kerola, Norris Cosmeticsin omistaja Minna Laakkonensekä henkilöstön ja yhtiön johdon edustajana aluejohtaja Jouko Oja.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Samuli Mäenpää, Mikeva Oy, puh: +358 40 5652717

Toimitusjohtaja Tuomas Lang, Intera Equity Partners Oy, puh: +358 40 5451240

Intera on uusi pääomarahasto, joka etsii sijoituskohteikseen hyvän kasvupotentiaalin omaavia suomalaisia yrityksiä, joiden liikevaihto on 10 – 100 miljoonaa euroa. Tyypillisiä sijoitustilanteita ovat johdon yritysostot (MBO / MBI), perheyritysten omistusjärjestelyt, erilaiset toimialajärjestelyt sekä yksityistämiset. Interan ensimmäinen rahasto on Intera Fund I, jossa on sijoittajina johtavia pohjoismaisia institutionaalisia sijoittajia.