Intera ostaa enemmistöosuuden Trafotekista

23.11.2010

Intera Equity Partnersin hallinnoima rahasto Intera Fund I ostaa enemmistöosuuden tehoelektroniikkakomponentteja valmistavasta Trafotek Oy:stä. Nykyisten omistajien Rauno Mattilan ja hänen tyttäriensä Nina Arvosen ja Jaana Kotron omistukseen jää edelleen 30 % yhtiön osakekannasta.

Sähköteknisen toimialan muutosta ohjaavat globaalit trendit kuten energiatehokkuus, energian laatuvaatimukset ja uusiutuvan energian tuotanto.

”Trafotek on tärkeä osa suomalaista sähköteknistä klusteria. Intera tuo yhtiöön osaamista ja lisää resursseja liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen. Uskomme, että Trafotek kasvaa ja kehittyy tulevina vuosina nykyistä selvästi suuremmaksi, asiakkaitaan yhä kansainvälisemmässä ympäristössä erinomaisesti palvelevaksi yritykseksi”, kertoo johtaja Heikki Kivirinta Interasta.
”Meillä on yhdessä Interan kanssa aiempaa paremmat mahdollisuudet kehittää ja kasvattaa yrityksen tuotantoa, laatua ja tuotekehitystä sekä Suomessa että kansainvälisesti”, kertoo Trafotekin hallituksen puheenjohtaja Rauno Mattila.

”Pyrkimyksenä on asiakaslähtöisen toiminnan jatkuva parantaminen, erinomainen toimituskyky sekä kustannustehokkuus valmistajana. Trafotekin toimitusjohtajana jatkaa Pertti Arvonen, josta tulee myös yhtiön osakas”, Mattila sanoo.

Lisätietoja:

Heikki Kivirinta, johtaja, Intera Equity Partners Oy, puh. 050 532 2667 tai 09 2525 2200
Rauno Mattila, hallituksen puheenjohtaja, Trafotek Oy, puh. 0400 224 023 tai 02 275 9200

Trafotek Oy on tehomuuntajien, kuristimien ja induktiivisten erikoistuotteiden laatutoimittaja, joka palvelee mm. suomalaista ja kansainvälistä tehoelektroniikkateollisuutta. Yhtiön palveluksessa on noin 300 henkilöä, ja vuonna 2009 liikevaihtoa kertyi noin 54 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on tuotantoa Suomessa Kiinassa ja kesästä 2011 lähtien myös Virossa. www.trafotek.fi

Intera Equity Partners Oy on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa keskisuuriin yrityksiin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Intera on keskittynyt erityisesti sijoittamaan yrityksiin, joilla on merkittävää kasvupotentiaalia ja jotka tarvitsevat lisäresursseja kasvuun. Intera Equity Partners on aktiivinen omistaja ja toimii läheisessä yhteistyössä johdon kanssa omistamiensa yritysten kehittämisessä ja kestävän arvon luomisessa.