Intera ostaa enemmistöosuuden Polaricasta

07.10.2010

Intera Equity Partnersin hallinnoima rahasto Intera Fund I ostaa enemmistöosuuden ruotsalaisen marja- ja riistatuottajan Polarican osakkeista. Samalla Hartwall Capital tulee vähemmistöosakkaaksi. Uusien omistajien tavoitteena on luoda yhdessä nykyisen johdon kanssa johtava kansainvälinen marja-, sieni- ja riistalihakonserni.

Myyjinä ovat yhtiön perustaja Allan Lehto, jolle jää kaupan jälkeen merkittävä vähemmistöosuus, sekä Sjätte AP  rahasto, joka myy omistuksensa. Rahastosta tulee kaupan jälkeen yhtiön epäsuora omistaja Interan rahastojen kautta.

– Olen tehnyt töitä Polarican rakentamiseksi lähes neljäkymmentä vuotta, joten olen valinnut elämäntyöni jatkajat erittäin huolellisesti. Olen hyvin innostunut uusien omistajien ja johdon tavoitteista kehittää Polaricaa menestyväksi globaaliksi yhtiöksi, sanoo Polarican 71-vuotias perustaja Allan Lehto.

– Polaricaa kehitetään edelleen siten, että yhtiön brändi takaa laadukkaat raaka-aineet, jotka vastaavat kuluttajien odotuksia terveellisistä, ekologisista ja vastuullisesti tuotetuista tuotteista. Uskomme tämän onnistuvan yhdessä nykyisen johdon ja Hartwall Capitalin kanssa, sanoo Intera Equity Partners Oy:n osakas ja Polarica AB:n uusi hallituksen jäsen Martin Grotenfelt.

Tähän asti perustaja Allan Lehto perheineen on omistanut Polaricasta 80 prosenttia, Sjätte AP  rahasto 15 prosenttia ja toimitusjohtaja Tommy Innala 5 prosenttia. Uudessa omistusrakenteessa Intera omistaa yhtiöstä runsaat 50 prosenttia, Hartwall Capital 20 prosenttia, Lehto perheineen 18 prosenttia ja Tommy Innala 5 prosenttia. Muulle johdolle ja hallituksen jäsenille tarjotaan lisäksi mahdollisuutta ostaa yhtiön osakkeita.

Polarica on perustettu vuonna 1972 ja se on nykyään Euroopan johtava luonnosta saatavien ja viljeltyjen marjojen sekä riistan, kuten poron ja hirven, tuottaja. Asiakaskuntaan kuuluu elintarviketeollisuus, suurkeittiöt ja ravintolatukkukauppiaat, vähittäiskauppa sekä lääketeollisuus. Polarican pääkonttori sijaitsee Haaparannassa, ja yhtiöllä on marjajalostetehtaita Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa. Yhtiön liikevaihto on tällä hetkellä noin 750 miljoonaa kruunua.

Lisätietoja:
Martin Grotenfelt, osakas, Intera Equity Partners, +358 50 2145