Intera julkistanut toisen rahastonsa

20.04.2011

Intera Partners Oy (“Intera”) on tänään julkistanut toisen rahastonsa, 200 miljoonan euron Intera Fund II Ky:n perustamisen. Rahaston sijoittajina on johtavia pohjoismaisia ja eurooppalaisia institutionaalisia sijoittajia. Intera tulee jatkamaan enemmistösijoitusten tekemistä erityisesti suomalaisiin yrityksiin, jotka tarvitsevat lisäresursseja kasvustrategiansa toteuttamiseen Suomessa tai ulkomailla.

Intera etsii kohteita, joilla on mahdollisuuksia kasvuun kotimarkkinoilla tai kansainvälisesti. Sijoituskohteen liiketoiminnan kehittämiseen Intera tuo vahvan rahoitus- ja yrityskauppaosaamisen, teollisen näkemyksen ja kansainvälisen kokemuksen. Keskisuurten suomalaisyritysten kasvun pahimpia esteitä ovat usein juuri pääomien puute ja rajallinen kokemus yritysostojen toteuttamisesta ja kansainvälisen kasvun hallinnasta.

Interan tyypillinen sijoituskohde on kannattava 10-100 miljoonan euron liikevaihdon yritys, jolla on hyödyntämätöntä kasvupotentiaalia. Kohteissaan Intera tavoittelee enemmistöomistusta ja usein vanhat omistajat ovat jääneet merkittävällä vähemmistöomistuksella mukaan myytyään yrityksensä Interalle. Interan toimintamalli perustuu vahvaan kumppanuuteen yrittäjäomistajien ja kohdeyritysten johdon kanssa.

Vuonna 2007 perustetusta ensimmäisestä rahastostaan Intera on sijoittanut menestyksekkäästi seitsemään yritykseen, joita ovat muun muassa Consti, Orthex ja Trafotek.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Tuomas Lang, p. 040 545 1240,
tuomas.lang_a_interapartners.fi, www.interapartners.fi

Intera Partners Oy on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa keskisuuriin yrityksiin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Intera on keskittynyt erityisesti sijoittamaan yrityksiin, joilla on merkittävää kasvupotentiaalia ja jotka tarvitsevat lisäresursseja kasvuun. Intera on aktiivinen omistaja ja toimii läheisessä yhteistyössä johdon kanssa omistamiensa yritysten kehittämisessä ja kestävän arvon luomisessa.