Intera ja NoHo Partners perustavat Euroopan laajuisen premium-hampurilaisiin keskittyvän Better Burger Society -yhtiön

06.07.2023

Intera Partners ja Pohjois-Euroopan johtava ravintolatoimija NoHo Partners ovat perustaneet yhdessä Better Burger Society -yhtiön, jonka tavoitteena on saavuttaa johtava asema Euroopan kasvavassa premium-hampurilaismarkkinassa. Osana järjestelyä Noho Partners sijoittaa omistamansa Friends & Brgrs:n osakkeet perustettavaan yhtiöön. Samassa yhteydessä Intera sijoittaa yhtiöön uutta pääomaa, jonka avulla hankitaan enemmistö Holy Cow! -nimisestä sveitsiläisestä premium-hampurilaisliiketoimintaan keskittyvästä yhtiöstä.

 

Burger Societyn tarkoituksena on toimia johtavien eurooppalaisten premium-hampurilaisketjujen emoyhtiönä. Yhtiön strategiana on vauhdittaa omistamiensa ravintolakonseptien kasvua ja kehittää näiden operatiivista toimintaa tukemalla paikallisia yrittäjiä ja tiimejä konseptien takana. Intera ja NoHo näkevät selkeitä hyötyjä samankaltaisten konseptien keskittämisessä saman katon alle. Tällaisia hyötyjä ovat esimerkiksi toimintamallien yhtenäistäminen, parhaiden käytäntöjen jakaminen sekä tietyt skaala- ja synergiaedut. Paikallisten brändien voimakkaan orgaanisen kasvun lisäksi kasvua on tarkoitus vauhdittaa valikoiduilla, strategiaa tukevilla yritysostoilla uusissa toimintamaissa. Uudella Better Burger Society -yhtiöllä on myös hyvät edellytykset edistää kestävän kehityksen periaatteita yhtiöissään osana ydinliiketoimintaansa.

”Olemme innoissamme alkavasta yhteistyöstä NoHo Partnersin ja hankittavien yhtiöiden kanssa. Better Burger Society haluaa olla markkinajohtaja kohdemarkkinoillaan ja luoda yhteisön alan kunnianhimoisimmille yrittäjille. Uskomme, että uuteen yhtiöön keskitettävä osaaminen luo hyvät edellytykset rakentaa merkittävä kansainvälinen toimija kasvavaan markkinaan ”, sanoo Interan partneri Tomi Terho.

“Lähdemme innolla rakentamaan Better Burger Societya yhdessä Interan kanssa. Olemme tutkineet laajasti eurooppalaista hampurilaismarkkinaa viime vuosien aikana ja todenneet paikallisen brändin, korkean laadun ja tuoreiden raaka-aineiden tuovan selkeää kilpailuetua markkinassa, johon monikansallisten brändien on ollut vaikea murtautua. Friends & Brgrs hankintamme vuonna 2020 on todistanut tämän todeksi myös kotimaassa. Uskomme, että keskittämällä ketjuuntuvan brändiliiketoiminnan osaamisemme yhteen erillisyhtiöön pystymme tehokkaammin laajentamaan premium-hampurilaisliiketoimintaamme Euroopan isoille markkinoille”, kertoo NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Better Burger Societyn toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Tuomas Piirtola. Piirtola on aiemmin vastannut NoHo Partners Oyj:n Fast food –liiketoiminnasta. Piirtola raportoi tehtävässään Better Burger Societyn hallitukselle, jonka puheenjohtajana toimii NoHo Partners Oyj:n toimitusjohtaja Aku Vikström.

 

Uuden yhtiön ensimmäiset ravintolakonseptit ovat Friends & Brgrs ja Holy Cow!

Better Burger Societyn ensimmäiset ravintolakonseptit ovat suomalainen Friends & Brgrs sekä sveitsiläinen Holy Cow!. Molemmat yhtiöt ovat konseptiltaan hyvin samankaltaisia, oman markkinansa johtavia premium-hampurilaisten tarjoajia. Friends & Brgrs on Suomen johtava premium-hampurilaisketju 26 ravintolallaan. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 21 miljoonaa euroa. Holy Cow! on Sveitsin johtava premium-hampurilaiskejtu 16 ravintolallaan. Yhtiön liikevaihdon arvioidaan olevan vuonna 2023 noin 40 miljoonaa euroa. Osana toteutettavaa järjestelyä molempien yhtiöiden operatiiviset johdot jatkavat nykyisissä rooleissaan ja kaikki yritysten päivittäisessä toiminnassa mukana olevat omistajat jatkavat uuden yhtiön osakkaina. Friends & Brgrs ja Holy Cow! jatkavat toimintaa olemassa olevilla vahvoilla paikallisilla brändeillään.

“Friends & Brgrs:n perustajina olemme iloisia siitä, että Friends & Brgrs liitetään osaksi Better Burger Societya, jossa on vahvaa osaamista burgereista ja selkeä visio tulevaisuudesta. Konseptimme on menestyksekäs ja näemme, että yhdessä Better Burger Societyn kanssa edellytykset yhtiömme kasvulle paranevat entisestään. On paljon asioita, jotka voimme tehdä yhdessä ja oppia toisiltamme. Kaikkien omistajien vahva kokemus ravintolatoiminnasta luo hyvän pohjan toiminnan kehittämiselle”, kertoo Peter Fagerholm, Friends & Brgrs:n osakas ja yksi perustajista.

Transaktion arvioidaan toteutuvan vuoden 2023 kolmannen vuosineljänneksen aikana Suomen kilpailuviranomaisen hyväksynnän jälkeen.

 

Lisätiedot:

Tomi Terho
partneri, Intera Partners
tomi.terho@interapartners.fi

 

Intera Partners on suomalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen. Intera hallinnoi kolmea aktiivista rahastoa, joiden pääomien yhteismäärä on 785 miljoonaa euroa. Rahastoissa on yhteensä 12 portfolioyhtiötä, jotka työllistävät tällä hetkellä yhteensä noin 13 000 henkilöä ja joiden yhteenlaskettu liikevaihto on arviolta 1,1 miljardia euroa.

NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana Nasdaq Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Sea Horse, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Aasia, Friends & Brgrs, Campingen ja Cock’s & Cows. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 300 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Yhtiö tavoittelee 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2024 loppuun mennessä. Yhtiön visiona on olla Pohjois-Euroopan johtava ravintolayhtiö.

Friends & Brgrs on vuonna 2014 perustettu Suomen johtava premium-hampurilaisketju. Yhtiöllä on 26 ravintolaa ja yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 21 miljoonaa euroa.

Holy Cow! on vuonna 2009 perustettu Sveitsin johtava premium-hampurilaiskejtu. Yhtiöllä on 16 ravintolaa ja yhtiön liikevaihdon arvioidaan olevan vuonna 2023 noin 40 miljoonaa euroa.