Intera irtautuu sijoituksestaan ympäristöpalveluyhtiö Deletessä

30.08.2013

Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa toimiva, teollisuuden, rakentamisen ja kiinteistöjen ympäristöpalveluihin keskittynyt Delete Group Oy on siirtynyt pohjoismaisen pääomasijoittajan Axcelin ja toimivan johdon omistukseen. Kaupan yhteydessä Intera Fund I irtautui kokonaisuudessaan omistuksestaan Deletessä. Kauppa toteutettiin 30.8.2013.

Delete sai alkunsa vuonna 2010, kun Intera ja yrittäjät yhdistivät kaksi johtavaa suomalaista ympäristöpalveluyritystä, Toivonen Yhtiöt ja Tehoc Oy:n. Yhtiö on Interan omistusaikana kasvanut vahvasti sekä yritysostoin että orgaanisesti ja sen liikevaihto yltää tänä vuonna noin 100 miljoonaan euroon.

– Interan omistusaikana Deleteä on rakennettu määrätietoisesti johtavaksi ympäristöpalvelualan toimijaksi Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa. Interan sijoitus Deleteen on ollut onnistunut ja saavutimme yrittäjien kanssa asetetun kasvutavoitteemme alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin, minkä johdosta Interan oli luontevaa irtautua yhtiöstä. Uudessa omistuksessa yhtiöllä on erinomaiset edellytykset jatkaa kasvuaan, toteaa Intera Partnersin Janne Näränen.

– Delete on kasvanut kolmen viimeisen vuoden aikana voimakkaasti ja olemme laajentaneet sekä palveluvalikoimaamme, asiakaspohjaamme että toimipisteverkostoamme. Uuden omistajan kautta saamme lisäresursseja kasvuun pohjoismaisilla markkinoilla, kommentoi Delete Group Oy:n toimitusjohtaja Jussi Niemelä.

Lisätietoja:
Janne Näränen, Intera Partners
Puh. +358 50 566 4869
janne.naranen@interapartners.fi

Delete lyhyesti
Delete Group (www.delete.fi) on teollisuuden ja rakentamisen ympäristöpalveluihin keskittynyt konserni. Delete palvelee eri teollisuudenaloja, kiinteistöjä sekä rakentamista ja tuottaa ympäristöpalveluita Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Deleten liiketoiminta-alueita ovat teollisuuden puhdistuspalvelut, kunnostuspalvelut, purkupalvelut sekä kierrätys- ja jätteenkäsittelypalvelut. Deletessä työskentelee lähes 700 ympäristöpalveluiden ammattilaista ja yritys toimii 27 toimipisteessä Suomessa, Ruotsissa sekä Liettuassa. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2012 oli noin 100 miljoonaa euroa.

Axcel lyhyesti
Axcel on vuonna 1994 Tanskassa perustettu pääomasijoittaja, joka sijoittaa keskisuuriin yrityksiin pohjoismaissa. Axcelin taustalla on laaja joukko tanskalaisia ja kansainvälisiä sijoittajia, jotka ovat sijoittaneet Axcelin neljään pääomasijoitusrahastoon yhteensä noin 10 miljardia Tanskan kruunua (noin 1,3 miljardia euroa). Tähän mennessä Axcel on sijoittanut 39 yhtiöön ja tehnyt näihin 50 merkittävää lisäyritysostoa. Axcelin sijoituskohteista 25 on myyty tai listattu pörssiin. Tällä hetkellä Axcel omistaa rahastojensa kautta enemmistön 14 yrityksestä ja merkittävän osuuden pörssilistatusta Pandorasta. Axcelin sijoituskohteiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 17 miljardia kruunua (yli kaksi miljardia euroa) ja ne työllistävät 11 400 henkilöä.