Intera irtautuu Orthexista

22.12.2015

Pohjoismaiden johtava muovisten käyttötavaroiden valmistaja Orthex Group on siirtynyt suomalaisen pääomasijoittajan Sponsor Capitalin ja toimivan johdon omistukseen. Intera Fund I irtautui kokonaisuudessaan omistuksestaan Orthex Groupista 21.12.2015.

Intera sijoitti Suomen johtavaan muovisten käyttötavaroiden valmistajaan Orthexin vuonna 2009. Pian Interan sijoituksen jälkeen Orthex laajeni pohjoismaiseksi konserniksi ostamalla ruotsalaisen Sveicon sekä Hammarplastin. Interan omistusaikana yhtiön liikevaihto kasvoi orgaanisen kasvun ja yritysostojen myötä reilusta 10 miljoonasta eurosta lähes 60 miljoonaan.

Orthex on tänä päivänä johtava muovisten kodin käyttötavaroiden markkinoija ja valmistaja Pohjoismaissa. Orthex valmistaa yli 85% tuotteistaan paikallisesti kolmella tehtaallaan Suomessa ja Ruotsissa. Tuotteille on ominaista turvallisuus, laatu sekä yhdistelmä käytännöllisyyttä ja designiä. Viimeisten viiden vuoden aikana yritys on nopeasti kehittynyt kolmesta paikallisesta yrityksestä merkittäväksi kansainväliseksi tekijäksi, joka toimittaa tuotteita yli 40 maahan ympäri maailmaa. Orthex myy tuotteita viidessä eri tuotekategoriassa: Säilytys, Keittiö, Lapset, Puutarha ja Kodinhoito kolmen vahvan tuotemerkin alla: Orthex, SmartStore ja GastroMax.

Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew jatkaa tehtävissään. Alexander Rosenlew on johtoryhmänsä kanssa muuntanut Orthex Groupista markkinajohtajan, jolla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun. Omistajanvaihdos käynnistää uuden aikakauden ja koko johto on innokas saavuttamaan uuden omistajan kanssa asetetut kasvutavoitteet. “Strategiamme on palvella kaikkia asiakkaitamme ja käyttäjiämme paremmin joka päivä. Lisäksi meillä on suurta kasvupotentiaalia eurooppalaisilla markkinoilla, kuten Saksassa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa, missä pohjoismaisten tuotteiden design, laatu ja turvallisuus ovat arvostettuja ”, Alexander Rosenlew kertoo.

Haluamme kiittää Orthexin toimitusjohtajaa Alexander Rosenlewia ja koko johtoa heidän kovasta työpanoksestaan ja sitoutumisestaan Orthex Groupin rakentamisessa johtavaksi käyttötavaroiden markkinoijaksi ja valmistajaksi Pohjoismaissa, Janne Näränen Intera Partnersilta kertoo. Uudessa omistuksessa yhtiöllä on erinomaiset edellytykset jatkaa kasvua sekä pohjoismaisilla että kansanvälisillä markkinoilla Näränen jatkaa.

Sponsor Capital on innostunut aloittamaan työskentelyn Orthexin kanssa, jolla on vahva pohjoismainen markkina-asema sekä sitoutunut ja osaava henkilöstö. ”Erinomainen asiakaspalvelu ja innovatiiviset konseptit yhdistettynä vahvaan johtoon sekä tehokkaisiin toimintatapoihin luovat vankan perustan kannattavalle kasvulle”, sanoo Juuso Kivinen Sponsor Capitalilta. ”Olemme iloisia, että pääsemme tukemaan Orthexia sen seuraavassa kehitysvaiheessa”, Kivinen jatkaa

Lisätietoja:
Intera Partners Oy, Janne Näränen, Partner, puh: +358 50 566 4869
janne.naranen@interapartners.fi

Orthex Group
Suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kodin käyttötavaroita. Tarjonta perustuu viehättäviin ja innovatiivisiin konsepteihin, vastuullisesti tuotettuihin korkealaatuisiin massamarkkinatuotteisiin ja vahvoihin tuotemerkkeihin. Tänä päivänä Orthex Group on Pohjoismaiden johtava valmistaja käyttötavaroissa, jotka tekevät jokapäiväisestä elämästä helpompaa. Yrityksellä on vahvat perinteet kodin käyttötavaroiden teossa ja markkinoinnissa jo vuodesta 1914 lähtien. Tuotteita myydään useimmissa suurissa päivittäistavaraketjuissa Pohjoismaissa ja 40 eri maassa ympäri maailmaa. Vuoden 2015 liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa ja työntekijöitä yrityksellä on noin 300.