Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy siirtyy uuteen kasvuvaiheeseen

21.07.2014

Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy saa lisäresursseja kasvuun, kun Intera Partners sijoittaa yhtiöön. Yritysjärjestelyn myötä yhtiö liittyy osaksi vaativaan infrarakentamiseen keskittyvää Infrak -konsernia, johon kuuluvat ennestään Fin-Seula Oy ja Kesälahden Maansiirto Oy. Yhtiön toimitusjohtaja ja pääomistaja Sami Rantala jatkaa yhtiön palveluksessa ja tulee omistajaksi Infrak -konserniin.  Konsernin pro-forma liikevaihto vuonna 2013 oli yli 140 miljoonaa euroa.

Interan osakas Janne Näränen kommentoi järjestelyä: ”Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy on yksi Suomen johtavista toimijoista vaativissa sillanrakennusprojekteissa, ja sillä on hyvä maine asiakaskunnassa ja toimialalla. Olemme erittäin tyytyväisiä yhtiön liittymisestä Infrak -konserniin, sillä yhtiö täydentää erinomaisesti nykyisiä toimintojamme ja tulee entisestään vahvistamaan ryhmän sillanrakennusosaamista.”

”Suomeen on syntymässä uusi, merkittävä infrarakentamisen osaaja. Muut Infrak -konsernin yhtiöt ovat ennestään tuttuja ja osaaviksi havaittuja yhteistyökumppaneita, minkä vuoksi pidimme hyvänä liittyä tähän kokonaisuuteen. Järjestely tuo mahdollisuuksia yhä laajempien ja monipuolisempien urakoiden toteuttamiseen. Tämä on erinomainen ratkaisu myös yrityksen jatkuvuuden ja henkilökunnan kannalta”, toteaa Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy:n toimitusjohtaja Sami Rantala.

Järjestelyllä ei ole vaikutusta yhtiön liiketoimintaan tai henkilöstöön. Kaupan odotetaan toteutuvan syyskuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Sami Rantala, Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy, toimitusjohtaja, puh. 0400 624 510, sami.rantala@srantala.com
Janne Näränen, Intera Partners, osakas, puh. 050 566 4869, janne.naranen@interapartners.fi
www.srantala.com ja www.interapartners.fi

Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy
Vuonna 1972 perustettu Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy on erikoistunut sillanrakennukseen ja siltojen korjausurakointiin. Yhtiö on toimittanut urakoita ympäri Suomen ja se on yksi maan johtavista toimijoista vaativissa sillanrakennusurakoissa. Vuoden 2013 liikevaihto oli noin 16 miljoonaa euroa.

Kesälahden Maansiirto Oy
Kesälahden Maansiirto Oy kuuluu kymmenen suurimman suomalaisen infraurakoitsijan joukkoon. Yhtiöllä on yli neljän vuosikymmenen kokemus vaativista infra-alan urakoista silta- ja teollisuusrakentamisen, maanrakentamisen ja ympäristörakentamisen saralla. Yhtiön asiakkaita ovat sekä julkinen sektori että yksityiset yritykset. Kesälahden Maansiirron liikevaihto kasvoi vuonna 2013 kannattavasti noin 80 miljoonan euron tasolle. Yhtiöllä on toimipisteet Kesälahdella, Lappeenrannassa, Mäntsälässä ja Joensuussa ja se toimii koko maassa. Intera tuli mukaan Kesälahden Maansiirron omistajaksi kesäkuussa 2014.

Fin-Seula Oy
Fin-Seula Oy on erikoistunut infrarakentamisen kokonaisvaltaisiin toimituksiin. Yhtiön asiakkaita ovat sekä julkinen sektori että yksityiset yritykset. Tarjontaan kuuluvat mm. pohja- ja betonirakentaminen, tie- ja katurakentaminen sekä väylärakentaminen. Lisäksi Fin-Seulan osaksi omistama KFS Finland Oy tarjoaa geoteknisiä palveluita. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli yli 50 miljoonaa euroa. Intera tuli mukaan Fin-Seulan omistajaksi maaliskuussa 2014.