Deletelle lisäresursseja tulevaan pohjoismaiseen kasvuun – tanskalaisesta Axcelista Deleten uusi pääomistaja

12.07.2013

Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa toimiva, teollisuuden, rakentamisen ja kiinteistöjen ympäristöpalveluihin keskittynyt Delete vahvistaa asemiaan pohjoismaisilla markkinoilla uuden omistajan Axcel:n myötä. Pohjoismainen pääomasijoittaja Axcel on sopinut Deleten osake-enemmistön ostamisesta 10.7.2013 allekirjoitetulla kauppakirjalla.

Delete sai alkunsa vuonna 2010, kun Intera ja yrittäjät yhdistivät kaksi johtavaa suomalaista ympäristöpalveluyritystä, Toivonen Yhtiöt ja Tehocin. Yhtiö on Interan omistusaikana kasvanut vahvasti sekä yritysostoin että orgaanisesti ja sen liikevaihto yltää tänä vuonna noin 100 miljoonaan euroon.

– Delete on kasvanut kolmen viimeisen vuoden aikana voimakkaasti ja uuden omistajan kautta saamme lisäresursseja kasvuun pohjoismaisilla markkinoilla. Axcel on sitoutunut yhtiön pitkäjänteiseen kehittämiseen, jotta voimme vastata jatkossakin asiakkaidemme kasvaviin tarpeisiin, kommentoi Delete Group Oy:n toimitusjohtaja Jussi Niemelä.

– Interan omistusaikana Deleteä on rakennettu määrätietoisesti johtavaksi ympäristöpalvelualan toimijaksi Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa. Uudessa omistuksessa yhtiöllä on erinomaiset edellytykset jatkaa kasvua pohjoismaisilla markkinoilla, toteaa Intera Partnersin Janne Näränen.

– Axcel on erittäin tyytyväinen päästessään tukemaan Deleten kasvua. Ympäristöpalvelut ovat jatkossa entistäkin tärkeämmässä roolissa niin teollisuudessa, rakentamisessa kuin esimerkiksi kuntasektorillakin, sanoo osakas Lars Österberg Axcel:stä.

Kaupan toteutuminen vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja sen odotetaan vahvistuvan kolmannen vuosineljänneksen aikana. Yritysjärjestelyn johdosta ei tapahdu henkilöstömuutoksia eikä sillä ole vaikutuksia asiakkuuksiin tai kumppanuuksiin.

Lisätietoja:
Janne Näränen, Intera Partners
Puh. +358 50 566 4869
janne.naranen@interapartners.fi

Delete lyhyesti
Delete Group (www.delete.fi) on teollisuuden ja rakentamisen ympäristöpalveluihin keskittynyt konserni. Delete palvelee eri teollisuudenaloja, kiinteistöjä sekä rakentamista ja tuottaa ympäristöpalveluita Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Deleten liiketoiminta-alueita ovat teollisuuden puhdistuspalvelut, kunnostuspalvelut, purkupalvelut sekä kierrätys- ja jätteenkäsittelypalvelut. Deletessä työskentelee lähes 700 ympäristöpalveluiden ammattilaista ja yritys toimii 27 toimipisteessä Suomessa, Ruotsissa sekä Liettuassa. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2012 oli noin 100 miljoonaa euroa.

Axcel lyhyesti
Axcel on vuonna 1994 Tanskassa perustettu pääomasijoittaja, joka sijoittaa keskisuuriin yrityksiin pohjoismaissa. Axcelin taustalla on laaja joukko tanskalaisia ja kansainvälisiä sijoittajia, jotka ovat sijoittaneet Axcelin neljään pääomasijoitusrahastoon yhteensä noin 10 miljardia Tanskan kruunua (noin 1,3 miljardia euroa). Tähän mennessä Axcel on sijoittanut 39 yhtiöön ja tehnyt näihin 50 merkittävää lisäyritysostoa. Axcelin sijoituskohteista 25 on myyty tai listattu pörssiin. Tällä hetkellä Axcel omistaa rahastojensa kautta enemmistön 14 yrityksestä ja merkittävän osuuden pörssilistatusta Pandorasta. Axcelin sijoituskohteiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 17 miljardia kruunua (yli kaksi miljardia euroa) ja ne työllistävät 11 400 henkilöä.