Aarne Aktan


senior advisor
Interalla vuodesta 2016

Ammattiurani on hieman epätyypillinen ja jakaantuu toistaiseksi kolmeen vaiheeseen. Aloitin it-yrittäjänä 90-luvun puolivälissä perustamalla Quartal Oy:n opiskelukavereiden kanssa. Quartal myytiin osissa kilpailijoille sekä pääomasijoittajalle, jonka jälkeen siirryin Talentumin toimitusjohtajaksi. Tässä tehtävässä toimin 2011 -2016, ja opin valtavasti niin liikkeenjohtamisesta kuin pörssiyhtiön vetämisestä. Talentum myytiin Alma Medialle ja siirryin 2016 elokuussa vetämään reipasta terveydenhuollon palveluyhtiötä Pihlajalinnaa. Se on nykyinen toimeni.

Hallituskokemusta minulle on kertynyt niin lukuisten pörssiyhtiöiden hallituksista kuin yksityisesti omistetuista yhtiöistä. Tällä hetkellä toimin Trainers’ Housen hallituksen puheenjohtajana sekä Solteq Oyj:n hallituksen rivijäsenenä.

Intera Partnersiin tulin mukaan kesäkuussa 2016 liittymällä kolmannen rahaston hallitukseen. Haluan edesauttaa sekä Interaa että kohdeyhtiöitä saamaan aikaiseksi merkittäviä menestystarinoita suomalaisessa yrityskentässä.